Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Αχινοί γεμιστοί με ρύζι

Παραδοσιακή συνταγή από την Νέα Πέραμο Καβάλας (Φανή Τάσση)



ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αχινούς
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ Ρύζι
  • Ελαιόλαδο
  • Δυόσμο
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  
Καθαρίζουμε τους αχινούς από τις βελόνες πολύ προσεκτικά. Τους ανοίγουμε και παίρνουμε το ζουμί και τα αυγά τους. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με λάδι, άνηθο, μαϊντανό και 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι. Συγχρόνως βάζουμε μαζί τους και τα αυγά των αχινών με λίγο από το ζουμί τους. Αφού μισοβράσει το ρύζι, γεμίζουμε τους αχινούς και τους αραδιάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, λίγο λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο. Τους βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: