Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Φαγκρί στη σχάρα με μάραθο και ούζο (Grilled Sea-bream with fennel and ouzo)



Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 1/2 κιλό Φαγγρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το φαγκρί. Κάνουμε τρεις παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου μέσα στις χαρακιές. Για το ψήσιμο απλώνουμε κλαράκια μάραθου στη σχάρα του φούρνου και πάνω τους τοποθετούμε το φαγκρί. Το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ανάλογα και με το μέγεθός του. Προτού το γυρίσουμε από την άλλη το ραντίζουμε με ούζο.


Indredients
  • 2 tablespoons of olive-oil
  • 1 skein of fennel
  • 2 tablespoons ouzo
  • 1 1/2 kilogram Seabream
  • Salt
  • Pepper

Procedure
Prepare the fish. Make slashes to both sides of the fish and put pieces of fennel inside. Spread olive oil with a brush around the fish and spice with salt and pepper. Put small sprigs of fennel on the grill and put the fish on. Cook in the oven for 20 minutes each side of the fish and sprinkle with ouzo while turning it. Then it is ready to serve.