Παραδοσιακή συνταγή από την Νέα Πέραμο Καβάλας (Φανή Τάσση)
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 κιλό χταπόδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 φλιτζάνια Ρύζι
- 1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και κρατάμε το ζουμί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνες από το νερό που κρατήσαμε και το ρύζι. Όταν βράσει το ρύζι και κρυώσει ανοίγουμε τα φύλλα. Στρώνουμε 5 φύλλα στο ταψί πάνω στα οποία βάζουμε τα υλικά που ετοιμάσαμε στην κατσαρόλα και από πάνω άλλα 5 φύλλα και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.