Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

Σαρδέλες σε αμπελόφυλλα (Sardines wrapped in vine leaves)



Υλικά:
• 1/2 κιλό Σαρδέλα
• Αμπελόφυλλα
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Μαϊντανό
• Πιπέρι
• Αλάτι (ελάχιστο)


Εκτέλεση
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με λίγο μαϊντανό και λίγο σκόρδο και μία φετούλα λεμόνι. Τυλίγετε σφιχτά με αμπελόφυλλο (διπλωμένο στη μέση). Τοποθετείτε τις σαρδέλες στο ταψί βάζοντας κι ανάμεσά τους φετούλες λεμόνι. Ό,τι μαϊντανό και σκόρδο περισέψει τα πασπαλίζετε πάνω από τις σαρδέλες. Ραντίζετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα.


Ingredients :
• 1/2 kilogram Sardines
• Vine leaves
• 1 cup of olive-oil
• 1 lemon
• 2 cloves of garlic
• Parsley
• Pepper
• Salt (not to much)

Procedure
Put the vine leaves in hot water only for a minute. Prepare the sardines and spice with salt and pepper. Stuff the belly of each sardine with parsley, garlic and a slice of lemon. Wrap each one with a vine leaf. Put the sardines in a roasting pan and add between them slices of lemon. Sprinkle with the rest of parsley and garlic on the sardines. Add the olive oil and cook for an hour to the 180 degrees Celsius.
Δημοσίευση σχολίου