Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αρωματισμένη Τσιπούρα στο Φούρνο

Καλή χρονια εύχομαι σε όλους μας ...
Έίπα να κάνω αρχή με μία εύκολη συνταγή που δανείστικα από το xs-recipes η οποία περιέχει το πιο γνωστό και εύκολα προσβάσιμο ψάρι, την Τσιπούρα. Είναι μια απλή συνταγή που όμως περιέχει πολλά αρώματα και γεύσεις !!!



Υλικά για 2* άτομα :
1 Τσιπούρα (περίπου 300γρ) καθαρισμένη καλά
1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μκρό κρεμμύδι, καθαρισμένο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

* = Tο 2 είναι σχετικό μιας και την τρώω μόνος μου : )


Διαδικασία:
Κόψτε το λεμόνι στη μέση. Το ένα μισό κόψτε το σε λεπτές φέτες ενώ το άλλο μισό στύψτε το για το χυμό του.
Βάλτε στο επεξεργαστή τροφίμων το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν αλλά να μην γίνουν πολτός. Αφαιρέστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και αφήστε την φρυγανιά να απορροφήσει τα αρώματα.
Τοποθετήστε ένα αρκετά μεγάλο χαρτί φούρνου σε ένα ταψί. Αραδιάστε σε σειρά μερικές φέτες από το λεμόνι και από πάνω τοποθετήστε το ψάρι. Με ένα κουτάλι απλώστε πάνω από το ψάρι την σάλτσα με την φρυγανιά. Αραδιάστε πάνω από το ψάρι τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου.
Τυλίξτε το χαρτί ερμητικά σε πακέτο έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος διαφυγής των ατμών κατά την διάρκεια του ψησίματος αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει χώρος εσωτερικά του πακέτου για να κυκλοφορούν στο εσωτερικό και να αρωματίζουν το ψάρι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (190οC) για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο με σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Καλή Όρεξη!