Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αρωματισμένη Τσιπούρα στο Φούρνο

Καλή χρονια εύχομαι σε όλους μας ...
Έίπα να κάνω αρχή με μία εύκολη συνταγή που δανείστικα από το xs-recipes η οποία περιέχει το πιο γνωστό και εύκολα προσβάσιμο ψάρι, την Τσιπούρα. Είναι μια απλή συνταγή που όμως περιέχει πολλά αρώματα και γεύσεις !!!



Υλικά για 2* άτομα :
1 Τσιπούρα (περίπου 300γρ) καθαρισμένη καλά
1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μκρό κρεμμύδι, καθαρισμένο
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

* = Tο 2 είναι σχετικό μιας και την τρώω μόνος μου : )


Διαδικασία:
Κόψτε το λεμόνι στη μέση. Το ένα μισό κόψτε το σε λεπτές φέτες ενώ το άλλο μισό στύψτε το για το χυμό του.
Βάλτε στο επεξεργαστή τροφίμων το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το κρεμμύδι και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν αλλά να μην γίνουν πολτός. Αφαιρέστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και αφήστε την φρυγανιά να απορροφήσει τα αρώματα.
Τοποθετήστε ένα αρκετά μεγάλο χαρτί φούρνου σε ένα ταψί. Αραδιάστε σε σειρά μερικές φέτες από το λεμόνι και από πάνω τοποθετήστε το ψάρι. Με ένα κουτάλι απλώστε πάνω από το ψάρι την σάλτσα με την φρυγανιά. Αραδιάστε πάνω από το ψάρι τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου.
Τυλίξτε το χαρτί ερμητικά σε πακέτο έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος διαφυγής των ατμών κατά την διάρκεια του ψησίματος αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει χώρος εσωτερικά του πακέτου για να κυκλοφορούν στο εσωτερικό και να αρωματίζουν το ψάρι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (190οC) για 20-25 λεπτά.
Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο με σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Καλή Όρεξη!

12 σχόλια:

Elpiniki είπε...

Τελεια φαινεται η τσιπουρα σου! Τρελαινομαι για τσιπουρα στα καρβουνα, αλλα και σ αυτη του φουρνου δεν λεω οχι!

Ginger είπε...

Τσιπούρα και λαυράκι τα δύο αγαπημένα μου ψάρια που ευτυχώς μπορώ να βρίσκω και εδω στην ξενητειά.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και την συνταγούλα. Καλή σου μέρα και (χμ δεν εχουν περασει 40 μερες ακόμα οπότε είναι επίκαιρη)Καλή Χρονιά να έχεις.

Ginger είπε...

εγώ ανέλαβα και την διαφημιστική προώθηση......ήδη!

Elena είπε...

Καλη Χρονιά !!! μμμμ....τσιπουρίτσα...... και κοίτα να δεις σύμπτωση ...πήρα από τη λαϊκή τσιπούρα σήμερα!!!

zoyzoy είπε...

Υπέροχη η συνταγή σου θα την εφαρμόσω για αυτές του ιχθυοτροφείου γιατί τα φρέσκα προτιμώ να μυρίζουν θάλασσα!

Καλή Χρονιά να'χεις και περιμένουμε και συνέχεια στις νοστιμιές σου:))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τσιπούρα στα κάρβουνα είναι η αγαπημένη μου!!
Αλλά ποτέ δεν θα έλεγα όχι στην γεμάτη αρώματα και γεύσεις δικιά σου!
Μ' αρέσει ο τρόπος που την μαγείρεψες!
Καλή βδομάδα!

Αγγελικη Ν είπε...

Τι νοστιμιές είναι αυτές Λάμπρο μου! Το αστείο είναι ότι στην πρόσκλησή σου διάβασα ότι κερνάς τσίπουρα! Και για λίγο σκέφτηκα "ακόμα καλύτερα με τσιπούρα!"... Μετά κατάλαβα ότι έκανα λάθος στην ανάγνωση!
Στην υγειά σου!

Lambros είπε...

@Elpiniki: Μια από τα ίδια και εγώ :)

Lambros είπε...

@Ginger: Καλή χρονιά και σε εσένα ...
Είναι ένας από τους λόγους που επέλεξα την Τσιπούρα σαν κύριο συστατικό της συνταγής μου !!!

thumbelina είπε...

πολυ ωραια συνταγη...και η τσιπουρα απο τα αγαπημενα μου ψαρια...θα την φτιαξω σιγουρα.....!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ:)) ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΜΕ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

Χρυσούλα Oρφανουδάκη είπε...

Mμμμμ...