ΥΛΙΚΑ
6 γαρίδες
6 καραβίδες
12 μύδια
6 στρείδια
10 - 15 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες. Βράζετε τα κεφάλια τους σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατάτε το ζωμό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα θαλασσινά και τα ντοματίνια και τα ψήνετε όλα μαζί μέχρι τα μύδια και τα στρείδια να ανοίξουν (3 λεπτά περίπου).
Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα θαλασσινά από το τηγάνι, τα βάζετε σε μια πιατέλα και αφήνετε στο τηγάνι μόνο το ζουμί και τις ντομάτες.
Ρίχνετε το κρασί (λευκό), αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε ένα ποτήρι ζωμό από τα θαλασσινά που έχετε κρατήσει και ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Αν κρίνετε ότι χρειάζετε λίγο ακόμη προσθέτετε μέχρι το ρύζι να βράσει. Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα ( η πιάτο) και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
Σερβίρετε το πιλάφι με τα θαλασσινά ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσωπικά βάζω και λεμόνι).
INGREDIENTS
6 deep-water pink shrimp
6 norway lobster
12 mussel
6 oyster
10 -15 small tomatoes
1 small onion
1/2 cup wine
2 cups rice
1 spoonfuls salt
Pepper
3/4 cup oil
3 cloves garlic
PROCEDURE
Prepare the shrimps and the Norway lobsters. Boil their heads in a cooking pan and keep the broth.
Roast the onion and the garlic with olive oil in a frying pan until they get brown color. Add the sea food, the tomatoes, the mussels, the shells and cook until they open (3 minutes). Put the sea food in a plate and keep the sauce in the frying pan. Add a glass of the broth kept before and add the rice to cook for 15 minutes. Add extra broth if necessary. At the end put a cotton towel on the cooking pan and serve after 10 minutes with lots of fresh pepper.
6 γαρίδες
6 καραβίδες
12 μύδια
6 στρείδια
10 - 15 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες. Βράζετε τα κεφάλια τους σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατάτε το ζωμό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα θαλασσινά και τα ντοματίνια και τα ψήνετε όλα μαζί μέχρι τα μύδια και τα στρείδια να ανοίξουν (3 λεπτά περίπου).
Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα θαλασσινά από το τηγάνι, τα βάζετε σε μια πιατέλα και αφήνετε στο τηγάνι μόνο το ζουμί και τις ντομάτες.
Ρίχνετε το κρασί (λευκό), αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε ένα ποτήρι ζωμό από τα θαλασσινά που έχετε κρατήσει και ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Αν κρίνετε ότι χρειάζετε λίγο ακόμη προσθέτετε μέχρι το ρύζι να βράσει. Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα ( η πιάτο) και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
Σερβίρετε το πιλάφι με τα θαλασσινά ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσωπικά βάζω και λεμόνι).
INGREDIENTS
6 deep-water pink shrimp
6 norway lobster
12 mussel
6 oyster
10 -15 small tomatoes
1 small onion
1/2 cup wine
2 cups rice
1 spoonfuls salt
Pepper
3/4 cup oil
3 cloves garlic
PROCEDURE
Prepare the shrimps and the Norway lobsters. Boil their heads in a cooking pan and keep the broth.
Roast the onion and the garlic with olive oil in a frying pan until they get brown color. Add the sea food, the tomatoes, the mussels, the shells and cook until they open (3 minutes). Put the sea food in a plate and keep the sauce in the frying pan. Add a glass of the broth kept before and add the rice to cook for 15 minutes. Add extra broth if necessary. At the end put a cotton towel on the cooking pan and serve after 10 minutes with lots of fresh pepper.
18 σχόλια:
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα και σε εσένα, παπαρούνα μου !
Πεθαίνω για θαλασσινά με ρύζι ειδικά καλαμάρια γεμιστά με ρύζι!
Καλή εβδομάδα θαλασσινέ!!
Να ρωτήσω τώρα εγώ η κακούργα...πόσες θερμίδες έχει η μερίδα??? Φιλιά πολλά και υπέροχη η συνταγή σου, μούρλια...
@Anastasia: Έχω ήδη αναδημοσιεύση μια καταπληκτική συνταγή με καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι, σταφίδες και αρετσίνωτο κρασί από την Μυρσίνη Λαμπράκη. Είναι από τις πρώτες μου αναρτήσεις και μπορείς να την βρεις εύκολα στην ετικέτα με τα θαλασσινά. Είμαι σίγουρος οτι θα σου αρέσει ...
@ ΕΛΕΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ : Καλύτερα να μην σου πω, νομίζω. Αλλά θα σου πω αυτό, φάτο και θα με θυμηθείς ... Είναι ΦΟΒΕΡΟ !!!
Μμμμ!! Με έφεραν εδώ
οι όμορφες μυρωδιές!!
Καλημέρααα ***
@Μαργαρίτα: Καλώς ήρθες τότε ... Την καλημέρα μου ...
Eγω τωρα τι να κανω?
Να λιποθυμήσω?
Θα ειναι το λιγότερο!!!
Θεϊκό φαγητό Λάμπρο μου!
Ε όχι και να μου λιποθυμήσεις μεσημεριάτικα ... όχι τίποτα άλλο αλλά είμαι και κομμάτι μακριά σου χαχα ... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ.ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ.ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!
@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Θα περιμένω εντυπώσεις, οκ ;
Λάμπρο μου να έρθεις απο το Faraona Artys and crafts να παραλάβεις το βραβείο σου!
φιλια!
@faraona : Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι είναι το πρώτο μου βραβείο και το παίρνω από εσένα ... σημαίνει πολλά να ξέρεις. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι !
Λάμπρο μου δεν εχεις καμμια απολυτως υποχρέωση να κάνεις τίποτα για το βραβείο που ειναι κυρίως μια τιμητική διάκριση.Αν θέλεις κάνεις μια αναρτηση και το δίνεις κι εσυ σε κάποιους μπλογκερ που εκτιμας.Αν θέλεις κάνεις κοπι πέϊστ την φωτο και την βάζεις εκει στα αριστερα της σελίδας σου...κανε ο,τι νομίζεις καλύτερο!
faraona: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για άλλη μία φορά ...
πωοω.... το φαγητό μου....
:-
Καλώς σε βρίσκω,
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: Ελπίζω να σου αρέσει ο τρόπος που το κάνω ε;
Δημοσίευση σχολίου