Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009

Πιλάφι με θαλασσινά (Sea food risotto)




ΥΛΙΚΑ
6 γαρίδες
6 καραβίδες
12 μύδια
6 στρείδια
10 - 15 ντοματίνια
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 φλυτζ. τσαγιού κρασί
2 φλυτζ. τσαγιού ρύζι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
3/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις καραβίδες. Βράζετε τα κεφάλια τους σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατάτε το ζωμό.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε τα θαλασσινά και τα ντοματίνια και τα ψήνετε όλα μαζί μέχρι τα μύδια και τα στρείδια να ανοίξουν (3 λεπτά περίπου).
Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα όλα τα θαλασσινά από το τηγάνι, τα βάζετε σε μια πιατέλα και αφήνετε στο τηγάνι μόνο το ζουμί και τις ντομάτες.
Ρίχνετε το κρασί (λευκό), αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε ένα ποτήρι ζωμό από τα θαλασσινά που έχετε κρατήσει και ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία. Αν κρίνετε ότι χρειάζετε λίγο ακόμη προσθέτετε μέχρι το ρύζι να βράσει. Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα ( η πιάτο) και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
Σερβίρετε το πιλάφι με τα θαλασσινά ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προσωπικά βάζω και λεμόνι).

INGREDIENTS
6 deep-water pink shrimp
6 norway lobster
12 mussel
6 oyster
10 -15 small tomatoes
1 small onion
1/2 cup wine
2 cups rice
1 spoonfuls salt
Pepper
3/4 cup oil
3 cloves garlic

PROCEDURE
Prepare the shrimps and the Norway lobsters. Boil their heads in a cooking pan and keep the broth.
Roast the onion and the garlic with olive oil in a frying pan until they get brown color. Add the sea food, the tomatoes, the mussels, the shells and cook until they open (3 minutes). Put the sea food in a plate and keep the sauce in the frying pan. Add a glass of the broth kept before and add the rice to cook for 15 minutes. Add extra broth if necessary. At the end put a cotton towel on the cooking pan and serve after 10 minutes with lots of fresh pepper.
Δημοσίευση σχολίου