Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το φαγκρί. Κάνουμε τρεις παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου μέσα στις χαρακιές. Για το ψήσιμο απλώνουμε κλαράκια μάραθου στη σχάρα του φούρνου και πάνω τους τοποθετούμε το φαγκρί. Το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ανάλογα και με το μέγεθός του. Προτού το γυρίσουμε από την άλλη το ραντίζουμε με ούζο.
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μάραθο
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 1 1/2 κιλό Φαγγρί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το φαγκρί. Κάνουμε τρεις παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου μέσα στις χαρακιές. Για το ψήσιμο απλώνουμε κλαράκια μάραθου στη σχάρα του φούρνου και πάνω τους τοποθετούμε το φαγκρί. Το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, ανάλογα και με το μέγεθός του. Προτού το γυρίσουμε από την άλλη το ραντίζουμε με ούζο.
Indredients
Procedure
Prepare the fish. Make slashes to both sides of the fish and put pieces of fennel inside. Spread olive oil with a brush around the fish and spice with salt and pepper. Put small sprigs of fennel on the grill and put the fish on. Cook in the oven for 20 minutes each side of the fish and sprinkle with ouzo while turning it. Then it is ready to serve.
- 2 tablespoons of olive-oil
- 1 skein of fennel
- 2 tablespoons ouzo
- 1 1/2 kilogram Seabream
- Salt
- Pepper
Procedure
Prepare the fish. Make slashes to both sides of the fish and put pieces of fennel inside. Spread olive oil with a brush around the fish and spice with salt and pepper. Put small sprigs of fennel on the grill and put the fish on. Cook in the oven for 20 minutes each side of the fish and sprinkle with ouzo while turning it. Then it is ready to serve.
34 σχόλια:
Πολύ νόστιμο δείχνει! Εδώ στο νησί συνηθίζουν να βάζουν μέσα στα ψάρια δεντρολίβανο ή θυμάρι.
Αχ, ειμαι φαν ! Φαινεται πολυ ωραιο !
πεντανοστιμο φαινεται!!!το φαγλρι ειναι απ τα αγαπημενα μου ψαρια..μονο που ειναι λιγακι ακριβο..
καλημερα λαμπρε μου!!!!!
Πω πω Λάμπρο.. Μου άνοιξες την όρεξη. Να είχα λίγο. Άρχισαν να τρεχουν τα σάλια.. Πιστεύω ότι το δικό σου μπλοκ πρέπει να είχε και μυρωδιά.
Καλημέρα.
Αμαν Λάμπρο πουλάκι μου ...ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!
Απο ευχαρίστηση εννοείται!!!!!!!!!!
NOMIZΩ ΟΤΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ.ΠΕΝΤΑΝΟΣΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΕΓΡΑΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Κοντεύει τρεις τα ξημερώματα, λογικό δεν είναι να με οδηγήσουν οι μυρωδιές εδώ;
Υπέροχο φαίνεται το πιάτο σου.
Να έχεις ένα γλυκό ξημέρωμα θαλασσινέ....
@Kiki: Καλημέρα Κική μου ! Όντως, και εμείς το ίδιο, αλλά το μάραθο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο ψάρι ... Δεν συζητάω για την μυρωδιά που δίνει το ούζο στο τέλος ...
@MaryAthenes: Καλημέρα και καλώς όρισες στον Ψαρότοπο μου !!! Χαίρομαι πάντα να βλέπω νέα πρόσωπα στην παρέα μας ... Εύχομαι να τα λέμε συχνότερα ...
@Παπαρούνα: Καλημέρα γλυκιά και ανθυσμένη μου παπαρούνα !!! Θα συμφωνήσω για την τιμή του ψαριού αλλά θα μπορούσα να σου αντιπροτείνω ψάρια λιγότερο ακριβά αλλά εξίσου νόστιμα όπως η Τσιπούρα και το Λιθρύνι.
@Jacki: Καλημέρα Jacki μου ... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια ... Αχχχχ, τι ωραία θα ήταν όντως, ε;
@Faraona: Καλημέρα στην όμορφη Κέρκυρα .. Που να το δοκιμάσεις κιόλας ... :)
@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Συμφωνώ και επαυξάνω στην γνώμη σου μιάς και γνωρίζω κάτι τις παραπάνω για το θέμα λόγο δουλειάς ... Ψάρι και πάλι ψάρι ... Περιμένω να μου γράψεις τις εντυπώσεις για την συνταγή, όποτε την δοκιμάσουν, εντάξει;
@Anastasia: Χμμ, 3 τα ξημερώμα και μου γράφεις; Από ότι μου φαίνεται κάποιος πέρασε όμορφα αυτή την ιδιαίτερη βραδιά ;) ... Ελπίζω να είσαι καλά, Αναστασία μου ... Καλή σου ημέρα ...
Όμορφη βραδιά χωρίς ψαράκι γίνεται;
Δεν γίνεται : ))))
Είδες 3 τα ξημερώματα και σε θυμήθηκα ;)
Καλή εβδομάδα θαλασσινέ
Προχτές που μάσηξα ένα κοτσάνι μάραθου, σκεφτόμουν το ίδιο πράγμα. Ότι θα ταιριάζει με ούζο. Είναι σαν τις άγριες αγκινάρες με ούζο! Έχεις φάει ποτέ και να τις συνοδέψεις με ούζο;
Ωραίο φαίνεται και πεντανόστιμο...
Καλημέρα από ΝΖ, Λάμπρο...
Λαχταριστό!!!
@Anastasia: Αν συνοδεύεται και από καλή παρέα ... είναι ότι καλύτερο ;) !!!
Καλη εβδομάδα και σε εσένα !!!
@Kiki: Δυστυχώς δεν τις έχω φάει ποτέ με ούζο, μιας και στην Κρήτη η αγκινάρα τρώγεται με συνοδία ρακής ...
@Artanis: Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ... Ελπίζω να περνάς καλά εκεί ...
Φιλιά πολλά από Κρήτη !!!
@Crazy Tourists: Καλημέρα και καλώς όρισες στο Ψαρότοπο ... Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να τα λέμε συχνά ...
Και βλέπω το φαγκρί και γελώ λιγάκι! Θυμάμαι το "φαμπεζ" της Ντάλιας από το "παραπέντε"... Νοστιμότατο, ναι; Και είδα και την αγγλική version και χάρηκα!
Ένα όμορφο βράδυ να έχεις!
Μιαμ!!! Στα κάρβουνα γίνεται αυτό, μιας και είμαι φαν???
Καλησπέρες
Καλά Κούλουμα Λάμπρο...Φιλιά απο ΝΖ...
φαίνεται πεντανόστιμο!θα το δοκιμάσω :)
Καλά κούλουμα εύχομαι!
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.
Καλή Σαρακοστή Λάμπρο!!!
Το φαγκρί φαίνεται νοστιμότατο!!
Εύχομαι να είσαι καλά, καληνύχτα ***
@η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα: Καλημέρα και καλή σαρακοστή ... Ναί, όντως αυτή η φράση θα μείνει στην ιστορία :) Χαίρομαι που άκουσα νέα σου ...
Φιλιά
@Olga: Καλημέρα και καλή σαρακοστή ... Βέβαια γίνεται και στα κάρβουνα, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερο προσοχή στο ψήσιμο έτσι ώστε να μην σου καεί (συνεχές λάδωμα με πινελάκι).
@Artanis: Καλή σαρακοστή και εύχομαι να περνάς καλά ότι και αν κάνεις.
@creationsbyeve: Είναι πραγματικά υπέροχο ... Περιμένω εντυπώσεις αν το δοκιμάσεις. Καλή σαρακοστή ...
@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Καλό μήνα και καλή σαρακοστή και σε εσένα.
@Μαργαρίτα: Αν και το τελευταίο μήνα (από ότι έχετε καταλάβει) είμαι πιγμένος στην δουλειά, κατα τα άλλα δόξα το θεό όλα πάνε καλά. Εύχομαι να είσαι και εσύ ...
Φιλιά
Δημοσίευση σχολίου