Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Χταπόδι με μακαρονάκι (Οctopus with rigatoni)





Υλικά
 
  • 1 κιλό χταπόδι 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι
  • 1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 1 δάφνη
  • 3 τομάτες


Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε το χταπόδι με λίγο ξίδι και μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε χοντρά κομματάκια. Κρατάμε το ζουμί του, που μας χρειάζεται για την σάλτσα.
Επειτα βράζουμε τα μακαρονάκια, για 8 λεπτάπερίπου έτσι ώστε να γίνουν al dente.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τρίβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας τις ντομάτες και την σάλτσα ντομάτας (λίγια για χρώμα). Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και το ζουμί του χταποδιού. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε και το χταπόδι και το αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τον μαϊντανό.

Ingredients
  • 3 tomato
  • 1 medium onion
  • 1 spoonful vinegar
  • 1/2 kilogram rigatoni
  • 1 spoonful salt
  • Pepper
  • 1/2 cup olive-oil
  • Tomato sauce
  • 1 bay leaf
  • 1 kilogram Octapus
Procedure

Prepare the octopus and boil with vinegar in a cooking pan until it gets soft. When ready cut it in pieces and keep the octopus broth to prepare the sauce for the rigatoni.
Boil the rigatoni for 8 minutes. While boiling the rigatoni, put olive oil in a frying pan with finally chopped onion to roast. Then add the tomatoes cut in pieces, the tomato sauce, pepper, a bay leaf, the octopus broth and spice with salt. Add the octopus and cook until the sauce become thicknes.
The dish is ready to serve. Add a bit of parsley.


Δημοσίευση σχολίου