Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Σουπιές στιφάδο με πράσινες ελιές




Υλικά

  • 6 μεσαίες σουπιές
  • 15 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 10 μεγάλες πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 μεγάλες τομάτες (πολτοποιημένες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3-4 μπιλίτσες μπαχάρι (ολόκληρο)
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Λίγο ζάχαρη




Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει πριν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά και έπειτα τις σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πολτοποιημένες τομάτες , την ζάχαρη, το αλάτι,τις ελιές, το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό.  Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα σε όλους !!!!


Δημοσίευση σχολίου