Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Γαρίδες με ουζάκι στον καναπέ (καναπεδάκια γαρίδας) !!!!

Είπα να προτείνω μια καθαρά ελληνική συνταγή με το αγαπημένο μας εθνικό ποτό και τις αγαπημένες μου γαρίδες !!! Τα υλικά που θα χρειστούμε είναι τα παρακάτω ...


Υλικά για 4 άτομα
  • 3/4 του κιλου γαρίδες καθαρισμένες (ολόκληρες)

  • 150 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  • 4-5 μπαλάκια μπαχάρι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • Κομμένες φέτες ψωμιού

  • Χυμό από 1 φρέσκια ντομάτα

  • 1 κούπα του καφέ αρωματισμένο ελαιόλαδο

  • 1/2 ποτήρι του νερού ούζο


Διαδικασία
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και του προσθέτουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο (αρωματισμένα ελαιόλαδα υπάρχουν πολλά στην αγορά αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνη σας προσθέτοντας μπαχαρικά και αρωματικά σε ένα μπουκάλι λάδι). Συγχρόνως έχουμε βάλει τις φέτες ψωμιού στον φούρνο για να ψηθούν ελαφρώς. Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και όταν αρχίσουν οι γαρίδες να παίρνουν χρώμα τις "σβήνουμε" με το ούζο (προσοχή γιατί πετάει φωτιά). Τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά (αλάτι - πιπέρι). Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο. Τοποθετούμε σε μια πιατέλα τις φέτες του ψωμιού και με την βοήθεια ενός κουταλιού τις καλύπτουμε με τις γαρίδες και την σάλτσα μας. Τέλος, τις γαρνίρουμε με τον μαϊντανό ....

Καλή σας όρεξη !!!!!

27 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Πολύ καλή η ιδέα του φρυγανισμένου ψωμιού, αλλά στις γαρίδες λες "ολόκληρες".
Ακαθάριστες τις σερβίρουμε;

LAMBROS είπε...

Καλησπέρα και καλός όρισες στην παρέα μας. Όντως το φρυγανισμένο ψωμί κάνει την διαφορά. Όσο για τις γαρίδες εννοώ ολόκληρες αλλά καθαρισμένες. Σε ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση (το άλλαξα ήδη) ...
Αν θα την προσπαθήσεις (είναι πολύ εύκολη) θα περιμένω εντυπώσεις !!!
Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι !!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καθαρισμένες κατάλαβα κι εγώ,γιαυτό έκανα την ερώτηση.
Στην παρέα είμαι από πέρσυ, αλλά το blog σου είχε "περιπέσει εις χειμερίαν νάρκην", όπως λένε και στην καθαρεύουσα!
Θα την επιχειρήσω μόλις ο ψαράς μου ειδοποιήσει οτι έχει ζωντανές (γίνεται κι αυτο μερικές φορές).
Να'σαι καλά και ευχαριστώ.

LAMBROS είπε...

@ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ: Όντως το "περιπέσει εις χειμερίαν νάρκην" κολλάει γάντι στην περίπτωσή μου ...

Σταλαγματιά είπε...

Εγώ θα τιμήσω τις γαρίδες και το εθνικό μας ποτό λέω να σας το αφήσω :)))
Περιμένω την μερίδα μου ε;
Μην αργήσεις πολύ γιατί έχω ήδη φορέσει τα καλά μου :))))

Χαίρομαι που σε ξανά "βλέπω" θαλασσινέ !~!!

LAMBROS είπε...

@Σταλαγματιά : Σε ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και ελπίζω να σου αρέσει η συνταγή που είμαι σίγουρος ότι θα την προσπαθήσεις :P .... Θα τα "ξαναπούμε" σύντομα ...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.
ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ.
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ .

LAMBROS είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Σε ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα αλλά και για τα καλά σου λόγια (για άλλη μια φορά) ... Ελπίζω από εδώ και πέρα να είμαι πιο συχνά στα πέριξ :)

Matriga είπε...

Λάμπρο, σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια!

Καλά να περνάς!
Το θεωρώ δεδομένο αν τρως τέτοιους μεζέδες με το ουζάκι σου ;)

LAMBROS είπε...

@matriga: Ναί, όντως αν έχεις τέτοιους μεζέδες (και καλή παρέα πάνω από όλα) τότε σίγουρα θα περνάς καλά !!!!

Rena είπε...

Πολύ μεθυστική συνταγή ευχαριστούμε!

faraona είπε...

Αμάν μου ανοίγει η όρεξη όποτε ερχομαι εδω...παπαπα!!! εξοχη η συνταγή!!!

LAMBROS είπε...

@rena: Σε ευχαριστώ πολύ !!!

LAMBROS είπε...

@Faraona: Χαίρομαι πολύ που το ακούω αυτό :) ... Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

LAMBROS είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS: Καλό καλοκαίρι και σε εσένα φίλε μου. Καλά να περάσεις και με το καλό να επιστρέψεις κοντά μας !!!

erifili είπε...

Καλημέρα Λάμπρο και καλή εβδομάδα.Υπέροχος ο ουζομεζές σου,προσωπικά λατρεύω τις γαρίδεςσε όλες τις gourmet παραλλαγές.Σ'αυτήν εδώ το φρυγανισμένο ψωμάκι κάνει την διαφορά.Αν το κόβαμε σε κομματάκια δεν θα ήταν καλύτερο?

LAMBROS είπε...

@erifili: Καλημέρα και καλ.η εβδομάδα και σε εσένα ... Όντως και το δικό μου αγαπημένο "υλικό" είναι οι γαρίδες !!! Όσο για το φρυγανισμένο ψωμάκι το έχω σε φέτες έτσι ώστε να μπορεί να σερβίρεται ως καναπεδάκι (εξίσου και Γαρίδες με ουζάκι στον καναπέ (καναπεδάκια γαρίδας))αλλά η πρότασή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα πάραυτα :)
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό :)

dyosmaraki1 είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου. Και ακόμη πιο δελεαστικός ο τρόπος παρουσίασης. Νομίζω πως θα τη δοκιμάσω.
Πρώτη φορά στα μέρη σου, καλώς σε βρήκα

LAMBROS είπε...

@dyosmaraki1:Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να την δοκιμάσεις και να σου αρέσει ...
Θα περιμένω εντυπώσεις !!!

zoyzoy είπε...

Μ'αρέσει η συνταγή σου που είναι προσεγμένη αυτό το "αρωματικό λάδι" τα λέει όλα!

Καλή εβδομάδα!

LAMBROS είπε...

@zoyzoy: Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ... Καλή εβδομάδα και από εμένα !!!

LAMBROS είπε...

Kalimera kai kalo mina se olous !!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αφηνω μια καλησπερα και ευχαριστω για το περασμα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

zoyzoy είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία και αγάπη για τους αγαπημένους σου.

Εύχομαι να σε δούμε και πάλι στην bloggosfaira:))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.