Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2008

Τονοκεφτέδες (Tuna fish balls)


Υλικά :
• 200 γραμμάρια Τονάκι (φρέσκο)
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 100 γραμμάρια αλεύρι
• 1 φλυτζάνι ούζο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ψωμί (μπαγιάτικο)
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κύμινο

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και βάζουμε το ψωμάκι σε νερό, να μουλιάσει. Μετά παίρνουμε το τονάκι και το κομματιάζουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον τόνο, το κρεμμύδι, την ψίχα του ψωμιού (αφού το στραγγίσουμε καλά), το ούζο και τα μπαχαρικά. Πλάθουμε τα τονοκεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις είναι έτοιμα, ραντίζουμε με το χυμό από λεμόνι.

Ingredients:
• 200 Little tunny (fresh)
• 1 big lemon
• 100 gr. Flour
• 1 cup of ouzo
• 1 big onion
• 1 cup of olive-oil
• 1 bread
• Salt
• Pepper
• Cumin

Procedure
Squash the onion and dip the bread (kept 2 days before, not fresh) in a bowl with water. Squeeze the bread and put it in a bowl. Add the tuna (in a can), the onion, the ouzo and the spices, to the bowl with the bread and mix together. Make small balls with the mix and flour them.
Put olive oil in a frying pan to get hot and fry the tuna fish balls. When ready spray with lemon juice.
Δημοσίευση σχολίου