Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Σαρδέλες γεμιστές στα κάρβουνα (Stuffed sardines broiled over charcoal)


Υλικά :
• 1 κιλό Σαρδέλες
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 1 αυγό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1/2 κιλό κρεμμύδια
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κύμινο

Εκτέλεση
Παίρνετε μια μια τις σαρδέλες και με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε την κοιλιά τους. Αφαιρείτε προσεχτικά όλα τα εντόσθια και τα πετάτε.Με τα δάχτυλά σας σπρώχνεται απαλά το κόκκαλο της ράχης για να ξεκολλήσει από τη σάρκα του ψαριού, το τραβάτε πολύ προσεχτικά και το αφαιρείτε (στη βάση του κεφαλιού το σπάτε για να μείνει το κεφάλι ακέραιο πάνω στο ψάρι). Πλένετε πολύ καλά τις σαρδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, το πιπέρι, το κύμινο, και το λεμόνι. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το αυγό για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Γεμίζετε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με αυτό το μείγμα και την κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τις σαρδέλες σε μια σχάρα και κατευθείαν πάνω στα κάρβουνα. Τις ψήνετε από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά και τις σερβίρετε αμέσως.

Ingredients:
• 1 Kilogram Sardines (Pilchard)
• 1 big lemon
• 1 egg
• 1 skein Parsley
• 1/2 kilogram onion
• 1 cup of olive-oil
• 1 clove garlic
• Salt
• Pepper
• Cumin

Procedure
Bone the sardines and cut their heads. Prepare them and spice with salt.
In a frying pan roast the garlic and the onion for 3 minutes. Add the parsley, the pepper, the cumin, and the lemon juice. After the filling gets cold put the egg to make it thicker.
Stuff the belly of each sardine and close with a toothpick. Broil the sardines for 4 minutes both sides.

9 σχόλια:

jacki είπε...

Μμμμμ λέει πολύ τώρα το καλοκαίρι. Έχει έρθει ήδη η μυρωδιά μέχρι εδώ. Μας άνοιξες την όρεξη πάλι Λάμπρο.

LAMBROS είπε...

Καλημέρα Jacki,
σου άρεσε. Καλά μιλάμε έχει μια μυρωδιά αυτό το φαγητό απίστευτη. Γενικά η σαρδέλες στα κάρβουνα είναι καταπληκτικές, αλλά γεμιστές είναι το κάτι άλλο.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αμάν βρε Λάμπρο, βρήκες το αδύνατο σημείο μου.
Οι σαρδελίτσες είναι (προς έκπληξη όλων) το αγαπημένο μου ψαράκι.
Μου αρεσουν με οποιονδήποτε τρόπο μαγειρεμένες:)
Τις έχεις δοκιμάσει ψητές στα κάρβουνα?? Τύφλα να χουν τα παϊδάκια!!

LAMBROS είπε...

Καλημέρα Έλενα !
Οι σαρδέλες και γενικά τα μικρά ψάρια (αθερίνα, γαύρος) είναι τα αγαπημένα μου διότι δεν θέλουν πολύ καθάρισμα και είναι πολύ πιο νόστιμα από τα άλλα ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε καλησπέρα. Μόλις γύρισα και βρήκα τον κήπο κλειστό. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε το ψάχνω. Προς το παρόν, για να μην χάσουμε επαφές άνοιξα ένα καινούργιο στην διεύθυνση http://kiposgr.blogspot.com/ Άσε να δούμε πως θα πάει και θα τα ξαναπούμε.

Ανώνυμος είπε...

Λάμπρο καλημέρα, μου έδωσε το λινκ σου μια φίλη, γιατί, αν και μαγειρεύω, από θαλασσινά και ψαρικά δεν τα πάω και πολύ καλά. Καταπληκτικές συνταγές!

LAMBROS είπε...

Καλημέρα jodimop !
Καλώς όρισες και εσύ στην παρέα μας. Με χαρά θα σε βοηθήσουμε να ξεπεράσεις τις όποιες δυσκολίες ή απορίες έχεις για τα θαλασσινά. Ευχαριστώ και την φίλη σου (αλήθεια ποιά είναι;) για την προτροπή της να με επισκεφθείς και τα καλά της λόγια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα φίλε μου ,υπέροχη συνταγή!

LAMBROS είπε...

Καλημέρα και σε εσένα αχτίδα !
Ευχαριστώ πολύ ! Την δοκίμασες;