Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2008

Σαρδέλες γεμιστές στα κάρβουνα (Stuffed sardines broiled over charcoal)


Υλικά :
• 1 κιλό Σαρδέλες
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 1 αυγό
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1/2 κιλό κρεμμύδια
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Κύμινο

Εκτέλεση
Παίρνετε μια μια τις σαρδέλες και με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε την κοιλιά τους. Αφαιρείτε προσεχτικά όλα τα εντόσθια και τα πετάτε.Με τα δάχτυλά σας σπρώχνεται απαλά το κόκκαλο της ράχης για να ξεκολλήσει από τη σάρκα του ψαριού, το τραβάτε πολύ προσεχτικά και το αφαιρείτε (στη βάση του κεφαλιού το σπάτε για να μείνει το κεφάλι ακέραιο πάνω στο ψάρι). Πλένετε πολύ καλά τις σαρδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το μαϊντανό, το πιπέρι, το κύμινο, και το λεμόνι. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνετε το αυγό για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Γεμίζετε την κοιλιά κάθε σαρδέλας με αυτό το μείγμα και την κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετείτε τις σαρδέλες σε μια σχάρα και κατευθείαν πάνω στα κάρβουνα. Τις ψήνετε από κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά και τις σερβίρετε αμέσως.

Ingredients:
• 1 Kilogram Sardines (Pilchard)
• 1 big lemon
• 1 egg
• 1 skein Parsley
• 1/2 kilogram onion
• 1 cup of olive-oil
• 1 clove garlic
• Salt
• Pepper
• Cumin

Procedure
Bone the sardines and cut their heads. Prepare them and spice with salt.
In a frying pan roast the garlic and the onion for 3 minutes. Add the parsley, the pepper, the cumin, and the lemon juice. After the filling gets cold put the egg to make it thicker.
Stuff the belly of each sardine and close with a toothpick. Broil the sardines for 4 minutes both sides.
Δημοσίευση σχολίου