Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Μπαρμπούνια τηγανιτά με μεσογειακή σάλτσα (Red mullets with Mediterranean sauce)



Υλικά :
• 1 κιλό Μπαρμπούνια
• 1 λευκό ποτήρι κρασί
• Αλεύρι
• 3 ντομάτες
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 2 ποτήρια ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Βασιλικός
• Μαϊντανός

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε μέσα έξω το ψάρι. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι (αφαιρώντας αυτό που χρειαζόμαστε για τη σάλτσα) και όταν κάψει (χωρίς όμως να βγάζει καπνό) τινάζουμε τα μπαρμπούνια από την ουρά για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.

Για τη σάλτσα
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι (5 κουταλιές της σούπας) και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί (λευκό ξηρό) και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ingredients:
• 1 Kilogram Stripped red Mullet
• 3 tomato
• 1 tablespoon Parsley
• 1 medium onion
• 2 glasses of olive-oil
• 120 ml wine (white)
• 1 gloves of garlic
• Flour
• 1 tablespoon basil
• Salt
• Pepper

Procedure
Prepare and bone the fishes. Then make a mix of flour, salt and pepper and flour the fishes. Put olive oil in a frying pan (we keep 5 spoons for the sauce) and fry the fishes for the both sides. When ready keep them in the oven warm.
In order to make the sauce, put in a pan the olive oil kept before and roast the onion and the garlic as well. Put the white wine in the pan and add the tomatoes, the parsley, the basil, and the pepper with salt. Cook for 20 minutes. Serve the fishes with the sauce.
Δημοσίευση σχολίου