Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008

Μακαρονάδα με γαρίδες (Spaghetti with shrimps)


Υλικά :
• 20 Γαρίδες (μεγάλες)
• 1 κόκκινο ποτήρι κρασί
• 500 γρ. μακαρόνια
• 1/2 κιλό ντομάτες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Βασιλικός

Προετοιμασία:

Πλένουμε τις γαρίδες και καθαρίζουμε τον κορμό τους (αφήνουμε το
κεφάλι). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα να πάρει μια βράση και σβήνουμε με κρασί (κόκκινο). Προσθέτουμε το αλάτι, το βασιλικό και λίγο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά να ψηθεί. Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε μόλις 5 λεπτά μέχρι μα πάρουν πορτοκαλί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια με 1 λίτρο νερό περίπου και τα αφήνουμε να βράσουν σε μεσαία φωτιά (όχι δυνατή).Όταν απορροφήσουν τη σάλτσα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν μας αρέσει με τυρί πεκορίνο (λευκό αλμυρό) ή γραβιέρα.

Ingredients:
• 20 pieces of Caramote Prawns (Big Shrimps)
• 1/2 kilogram tomato
• 1 big onion
• 1 glass of olive-oil
• 1 cup of white wine
• 1/2 kilogram Spaggetti
• 1 basil
• Salt
• Pepper

Procedure
Wash the shrimps and cut only the shells of the body (not the heads). Cut the onion in small pieces. Put the olive oil and the onion in a cooking pan to roast. Add the liquidize tomatoes to cook with red wine. Spice with salt and pepper and add the basil until the sauce become thicknes. Add the shrimps and cook for 5 minutes until they get an orange color.
Put water in another cooking pan to boil the spaghetti (al dente). Strain the spaghetti and put it back to the cooking pan with olive oil. Add the mix with the shrimps and stir for a while. Add pepper and a cheese of preference.
Δημοσίευση σχολίου