Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008

Αστακομακαρονάδα με λευκό κρασί (Lobster spaghetti with white wine)


Υλικά :
• 2 Αστακούς
• 1 άσπρο ποτήρι κρασί
• 400 γρ. μακαρόνια
• 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας (πελτές)
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι
• Αλάτι
• Πιπέρι

Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε τους αστακούς. Πρώτα αφαιρούμε τις κεραίες, έπειτα το καύκαλο του κεφαλιού, και μετά κόβουμε την ουρά σε κομμάτια. Βάζουμε τους αστακούς στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλάτι (χονδρό) και πιπέρι. Τους τσιγαρίζουμε καλά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί (λευκό). Προσθέτουμε νερό, για να βράσει και τον πελτέ ντομάτας. Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Η αστακομακαρονάδα είναι έτοιμη, μόλις βράσουν τα μακαρόνια και τραβήξουν τα ζουμιά της.

Ingredients:
• 2 Lobsters
• 2 tablespoons tomato sauce
• 1 big onion
• 1 cup of olive-oil
• 1 glass of white wine
• 400 gr. Spaggetti
• Salt
• Pepper

Procedure
Cut the lobsters in pieces. Remove the feelers, the shells of the heads, and cut the lobster's tails in pieces. Frizzle the lobsters in a cooking pot with a bit of olive oil and the onion until they change color. Then add the salt, the pepper and the wine (white). Add water to cook the mix and the tomato sauce. Boil the spaghetti in salted water and when ready, put the pasta in the cooking pot with the lobster. The lobster spaghetti is ready to serve.
Δημοσίευση σχολίου