Υλικά :
• 1 κιλό Μπαρμπούνια
• 1 λευκό ποτήρι κρασί
• Αλεύρι
• 3 ντομάτες
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 2 ποτήρια ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Βασιλικός
• Μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε μέσα έξω το ψάρι. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι (αφαιρώντας αυτό που χρειαζόμαστε για τη σάλτσα) και όταν κάψει (χωρίς όμως να βγάζει καπνό) τινάζουμε τα μπαρμπούνια από την ουρά για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.
Για τη σάλτσα
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι (5 κουταλιές της σούπας) και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί (λευκό ξηρό) και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ingredients:
• 1 Kilogram Stripped red Mullet
• 3 tomato
• 1 tablespoon Parsley
• 1 medium onion
• 2 glasses of olive-oil
• 120 ml wine (white)
• 1 gloves of garlic
• Flour
• 1 tablespoon basil
• Salt
• Pepper
Procedure
Prepare and bone the fishes. Then make a mix of flour, salt and pepper and flour the fishes. Put olive oil in a frying pan (we keep 5 spoons for the sauce) and fry the fishes for the both sides. When ready keep them in the oven warm.
In order to make the sauce, put in a pan the olive oil kept before and roast the onion and the garlic as well. Put the white wine in the pan and add the tomatoes, the parsley, the basil, and the pepper with salt. Cook for 20 minutes. Serve the fishes with the sauce.
Καθαρίζουμε και πλένουμε μέσα έξω το ψάρι. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και τα αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι (αφαιρώντας αυτό που χρειαζόμαστε για τη σάλτσα) και όταν κάψει (χωρίς όμως να βγάζει καπνό) τινάζουμε τα μπαρμπούνια από την ουρά για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά.
Για τη σάλτσα
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι (5 κουταλιές της σούπας) και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί (λευκό ξηρό) και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ingredients:
• 1 Kilogram Stripped red Mullet
• 3 tomato
• 1 tablespoon Parsley
• 1 medium onion
• 2 glasses of olive-oil
• 120 ml wine (white)
• 1 gloves of garlic
• Flour
• 1 tablespoon basil
• Salt
• Pepper
Procedure
Prepare and bone the fishes. Then make a mix of flour, salt and pepper and flour the fishes. Put olive oil in a frying pan (we keep 5 spoons for the sauce) and fry the fishes for the both sides. When ready keep them in the oven warm.
In order to make the sauce, put in a pan the olive oil kept before and roast the onion and the garlic as well. Put the white wine in the pan and add the tomatoes, the parsley, the basil, and the pepper with salt. Cook for 20 minutes. Serve the fishes with the sauce.
8 σχόλια:
Kalispera apo Budapest.Na eisai kala kai na pernas kala
Kalimera apo kriti !
Pos paei ? Ola kala Thodora?
Αγαπητέ φίλε ψαρά ,πέρασα να σου πω ότι πήρα το δόντι του φαφούτη καρχαρία. Μα σαν μαχαίρι δοντοτό της κουζίνας είναι. Να υποθέσω είναι σειρές πολλές από αυτά στην πραγματικότητα μέσα στο στόμα του καρχαρία.
Πάρα πολύ ωραίο !Σκέτη λεπίδα. Θα το βγάλω και αυτό σε ζουμ και θα τις βάλω τις φωτογραφίες του στην 8η τέχνη.
Όπως προείπα αυτό το καλοκαίρι θα κάνει μπάνια μαζί μου το δόντι. Ιδει το φορώ. Και νομίζω μου φέρνει και γούρι. Πίσω στην θάλασσα λοιπόν . Τον πραγματικό ιδιοκτήτη του μόνο να μην βρει.
Λάμπρο και πάλι ευχαριστώ για τον κόπο αποστολής προπαντός και μπράβο σας ξανά για τους διαγωνισμούς αλήθεια.
Σιδερένιες Καλησπέρες φίλε τα λέμε
Kalispera kai apo kupro Theogr :-D
Καλημέρα φίλε Σιδερά !
Χαίρομαι πολύ που το παρέλαβες χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά η χαρά μου έγινε μεγαλύτερη τώρα που μου είπες οτι το φόρεσες ήδη.
Όντος οι καρχαρίες έχουν αρκετά τέτοια δόντια στη σειρά τα οποία όλα είναι εξίσου κοφτερά όπως και αυτό που έχεις ...
Για άλλη μια φορά καλορίζικο και καλοφόρετο,
Λάμπρος
Γεια σου Λάμπρο, καλό μήνα:))
Πάντα μας εντυπωσιάζεις με τις ωραίες συνταγές σου!
Ο άνδρας μου κάνει και ρυζώτο με καβούρια πολύ ωραίο , όπως και καβουράκια τηγανιτά ( ένα είδος μικρού καβουριού μαλακό) μα είναι πολύ μπελαλίδικο.Εμένα μου αρέσουν οι καραβίδες που κάνει με ντομάτα σάλτσα και τυριά!
@ theogr.Πουλάκι μου ,ώστε ταξιδάκι στη Βουδαπέστη είσαι; καλά να περνάς , άντε σε αφήνουμε να το γλεντήσεις!
@Έλενα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ...
@Αχτίδα. Αν θέλεις στείλε μου την συνταγή και θα την δημοσιεύσω με μεγάλη μου χαρά ... Μου ακούγεται πάρα πολύ καλή ...
Δημοσίευση σχολίου