Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

Σουπιές με ελιές (Cuttlefish with olives)



Υλικά :
• 1 1/2 κιλό Σουπιές
• 200 γραμμάρια ελιές (Καλαμών κατά προτίμηση)
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 ποτήρι κρασί
• 1 κιλό κρεμμύδια
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 400 γραμμάρια τομάτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Δυόσμο

Εκτέλεση
Ζεματάμε τις σουπιές με λίγο νεράκι, για 10 λεπτά περίπου. Επίσης, βράζουμε τις ελιές και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμες οι σουπιές τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε και αυτές με τη σειρά τους.Στη συνέχεια, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Αφού ξανθύνουν, ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Έπειτα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τελευταίες βάζουμε τις ελιές, λίγο νεράκι και καπακώνουμε την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου.

Ingredients:
• 1 1/2 Kilogram Cuttlefish
• 200 grammars olive
• 1 Skein dill
• 1 glass of wine
• 1 Kilogram onions
• 1 cup of olive-oil
• 400 grammars tomatoes
• Salt
• Pepper
• Mint

Procedure
Prepare the cuttlefish. Use two different cooking pans to boil the cuttlefishes and the olives. Cut the olives in small round pieces. Cook in a frying pan the onions with olive oil and add the cuttlefishes. When cooked add wine and cook for a further 10 minutes. Then add tomato, dill (anise), mint, salt and pepper. At last put the olives with a bit of water and continue cooking for an hour without opening the cooking pan.
It is ready to serve.
Δημοσίευση σχολίου