Υλικά :
• 1 1/2 κιλό Σουπιές
• 200 γραμμάρια ελιές (Καλαμών κατά προτίμηση)
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 ποτήρι κρασί
• 1 κιλό κρεμμύδια
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 400 γραμμάρια τομάτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Δυόσμο
Εκτέλεση
Ζεματάμε τις σουπιές με λίγο νεράκι, για 10 λεπτά περίπου. Επίσης, βράζουμε τις ελιές και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμες οι σουπιές τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε και αυτές με τη σειρά τους.Στη συνέχεια, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Αφού ξανθύνουν, ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Έπειτα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τελευταίες βάζουμε τις ελιές, λίγο νεράκι και καπακώνουμε την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου.
Ingredients:
• 1 1/2 Kilogram Cuttlefish
• 200 grammars olive
• 1 Skein dill
• 1 glass of wine
• 1 Kilogram onions
• 1 cup of olive-oil
• 400 grammars tomatoes
• Salt
• Pepper
• Mint
Procedure
Prepare the cuttlefish. Use two different cooking pans to boil the cuttlefishes and the olives. Cut the olives in small round pieces. Cook in a frying pan the onions with olive oil and add the cuttlefishes. When cooked add wine and cook for a further 10 minutes. Then add tomato, dill (anise), mint, salt and pepper. At last put the olives with a bit of water and continue cooking for an hour without opening the cooking pan.
It is ready to serve.
• 1 1/2 κιλό Σουπιές
• 200 γραμμάρια ελιές (Καλαμών κατά προτίμηση)
• 1 ματσάκι άνηθο
• 1 ποτήρι κρασί
• 1 κιλό κρεμμύδια
• 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 400 γραμμάρια τομάτες
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Δυόσμο
Εκτέλεση
Ζεματάμε τις σουπιές με λίγο νεράκι, για 10 λεπτά περίπου. Επίσης, βράζουμε τις ελιές και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμες οι σουπιές τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε και αυτές με τη σειρά τους.Στη συνέχεια, σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο. Αφού ξανθύνουν, ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Έπειτα, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Τελευταίες βάζουμε τις ελιές, λίγο νεράκι και καπακώνουμε την κατσαρόλα για 1 ώρα περίπου.
Ingredients:
• 1 1/2 Kilogram Cuttlefish
• 200 grammars olive
• 1 Skein dill
• 1 glass of wine
• 1 Kilogram onions
• 1 cup of olive-oil
• 400 grammars tomatoes
• Salt
• Pepper
• Mint
Procedure
Prepare the cuttlefish. Use two different cooking pans to boil the cuttlefishes and the olives. Cut the olives in small round pieces. Cook in a frying pan the onions with olive oil and add the cuttlefishes. When cooked add wine and cook for a further 10 minutes. Then add tomato, dill (anise), mint, salt and pepper. At last put the olives with a bit of water and continue cooking for an hour without opening the cooking pan.
It is ready to serve.
18 σχόλια:
Lampbro, nice cuttlefish dish with lots of sauce for dipping in!
Hi Peter !
How are you? Do you like it? I think that is one of the best recipe for Cuttlefish !!!
Πραγματικά πολύ καλή η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω μόλις βρω τα υλικά! Συνήθως τις σουπιές τις μαγειρεύω με πιπεριές πράσινες (χωρίς ντομάτα), καιρός να δοκιμάσω κάτι καινούργιο!
Καλημέρα Αγγελική !!!
Τη συγκεκριμένη συνταγή την κάνει η γυναίκα μου και μπορώ να σου πώ οτι είναι η ωραιότερη συνταγή με σουπιά που έχω φάει ... Αν θέλεις στείλε μου την συνταγή που μου λες με τις πιπεριές για να την δημοσιεύσω ...
hi lambros! this dish is definitely gorgeous!!! i love it!! thanks for dropping by at my kitchen :-)
Hi Dhanggit !
Thanx a lot . Yeah I think this post is one of my best !!!
Thanx for coming by too ...
Μπράβο Λάμπρο πολύ καλή συνταγή εδώ μου μηρίζει παράδοση έτσι?Οι σουπιές ειναί πραγματικά φοβερές με ελιές.
Και βέβαια την αντέγραψα ,και βέβαια θα την κάνω όπως ακριβώς τους τονοκεφτέδες που τους ξάφνιασα όλους όταν τους έκανα.Μόνον που τους έκανα πλακουτσούς και όχι στρογγυλούς όπως τους είχες.Σ' ευχαριστώ Λάμπρο ,με τη πρώτη ευκαιρία θα κάνω και αυτήν.Συνήθως σουπιές κάνω στις νηστείες ή όταν έχω κόσμο και κάνω τραπέζι με θαλασσινά.Τις κάνω στιφάδο.
Χμ... πείνασα και είπα να περάσω!
Καλησπερένια Λάμπρο!
hi lambros. stumbled upon your blog thru dhanggit's. i've never had cuttlefish before. but it looks delicious!
Aμαν φιλε Λαμπρο οι συνταγες σου με τρελλαινουν πραγματικα!
Καλη επιτυχια παντα σου ευχομαι σε ολα.Μπραβο!
την καλημερα μου
Καλημέρα σε όλους !!!
@Άξιον εστί, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και συγχαρητήρια για το όμορφο blog που έχεις φτιάξει.
@Αχτίδα: Ελπίζω και αυτή η συνταγή να σου αρέσει όπως και οι υπόλοιπες :) Περιμένω να μου στείλεις την συνταγή που σου είχα ζητήσει.
@Κοπέλα με το καναρινί φόρεμα: Καλά έκανες. Ελπίζω να σου άνοιξα περισσότερο την όρεξη ;)
@Jescel: Hi Jescel: How are you? Thanx a lot for passing by. Yeah Cuttlefish is wonderful (especially with this recipe). Hope to see you soon.
@Faraona: Σε ευχαριστώ και εσένα για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το blog μου.
hi lambros... thanks for droppin' by my blog..but i think you went to the other blog. my food blog is Spice of Life (spice-o-life.blogspot.com).. thanks!
Καλημέρα Σαββατιάτικα! Με ελιές ,πρώτη φορά το ακούω. Φαίνεται νοστιμιά και επειδή τυχαίνει να έχω στο ψυγείο ,θα ξεκινήσω σε λίγο να δοκιμάσω την συνταγή.
Να περιμένεις αυστηρές κριτικές : )
Καλημέρα φίλε Σιδερά !
Πως τα περνάς; Ελπίζω να το φοράς το κρεμαστό δόντι έτσι; Θα περιμένω οπωσδήποτε τις κριτικές σου ...
@ Λάμπρο μου αν νομίζεις οτι θυμάμαι τι συνταγή μου ζήτησες είσαι γελασμένος ..παιδάκι μου ξεχχνώ πολύ εύκολα!τη Δευτέρα πάω διακοπές ολιγοήμερες κι όταν γυρίσω θα μου πεις!
Καλα να περάσεις Αχτίδα μου !!!
Καλή ξεκούραση και καλά μπάνια ....
hi lampro! fainetai arketa nostimh ... kai ego sto blog moy syntages bazo!
mprabo!!! :-)
Δημοσίευση σχολίου