Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Γλώσσες Γεμιστές

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων, δημοσιεύω σήμερα μια ιδιαίτερη συνταγή με ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια όλων μας, την Γλώσσα. Η συνταγή είναι σχετικά περίπλοκη αλλά όχι δύσκολη, όπως και να έχει όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει στο έπακρον !!!

Υλικά για 4 άτομα
  • 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το ένα)
  • 85 γρ. καφέ ρύζι βρασμένο 1 καρότο σε λωρίδες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι



ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
  • 2/3 φλιτζανιού ζωμό ψαριού
  • 4 κουταλιές σούπας
  • λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • αλάτι, λευκό πιπέρι



Διαδικασία
Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα της γλώσσας και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί.Βάζετε από το μίγμα του ρυζιού στο κέντρο κάθε φιλέτου και διπλώνετε την ουρά των ψαριών πάνω από τη γέμιση.Σταθεροποιείτε με οδοντογλυφίδες και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 25 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.Τέλος, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά.
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα το ζουμί από το ταψί που ψήσατε τα ψάρια.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία !!!
Δημοσίευση σχολίου