Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008

Παστίτσιο με τονάκι



Υλικά :
• 700 γραμ. Τονάκι
• 250 γραμ. μακαρόνια (για παστίτσιο)
• 400 γραμ. φέτα
• 200 γραμ. κασέρι
• 200 γραμ. μυζήθρα
• 1 κιλό γάλα
• 3 αυγά
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 2 κρεμμύδια
• 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
• 5 μέτριες τομάτες
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Μπαχάρι
• Μοσχοκάρυδο

Διαδικασία:

Αρχικά, ετοιμάζουμε τη γέμιση του παστίτσιου. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Έπειτα, προσθέτουμε τον φρέσκο τόνο που έχουμε κάνει κιμά, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε. Μετά, βάζουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Η γέμιση είναι έτοιμη μόλις δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια, για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια. Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της, μακαρόνια και μυζήθρα.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς. Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Το γάλα θα πρέπει να είναι χλιαρό, για να μην σβολιάσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Δε σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά η μπεσαμέλ και να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την στρώνουμε και αυτή στο ταψί.
Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι, για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου.

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τόνο σε κονσέρβα αλλά δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα . Προσοχή όμως δεν θέλει αλάτι.


Καλή επιτυχία !!!
Posted by Picasa
Δημοσίευση σχολίου