Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Χταπόδι στιφάδο

















Υλικά για 4 άτομα:
• 1 κιλό χταπόδι
• 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (μικρά)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
• 4 κουταλιές σούπας ξύδι
• Αλάτι
• Πιπέρι


Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια (μικρά για στιφάδο), το σκόρδο και το μεγάλο κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε και περνάτε στον τρίφτη τις ντομάτες. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε και το χταπόδι και σβήνετε με το ξύδι και το κρασί (κόκκινο). Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Λάμπρος
Posted by Picasa
Δημοσίευση σχολίου