Υλικά για 4 άτομα:
• 1 κιλό χταπόδι
• 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (μικρά)
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 6 σκελίδες σκόρδο
• 2 φύλλα δάφνης
• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
• 4 κουταλιές σούπας ξύδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι. Το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίσει. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια (μικρά για στιφάδο), το σκόρδο και το μεγάλο κρεμμύδι. Ξεφλουδίζετε και περνάτε στον τρίφτη τις ντομάτες. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε και το χταπόδι και σβήνετε με το ξύδι και το κρασί (κόκκινο). Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Λάμπρος
6 σχόλια:
υπέροχο κι αγαπημένο φαγητό!
Γειά σου Λάμπρο, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου και Χριστός Ανέστη!
Ωραίο το φαγητό αλλά ωραιότερη η φωτογραφία! Συγχαίρω!
θα σκότωνα για ένα τέτοιο τώρα. όχι, δεν είναι τρόπος του λέγειν! :Ρ
Μάγια συγκρατήσου:P
Γεια στα χέρια σου Λάμπρο:)
Ευχαριστώ όλους παιδιά για τα καλά σας λόγια !!! Περιμένω να μου κάνετε και καμία πρόταση για συνταγή πάντως :) Πείτε μου τι θαλασσινό θέλετε να περιέχει η επόμενη συνταγή για να δημοσιεύσω καμία. Κατερίνα ευχαριστώ πολυ για τις ευχές και σου εύχομαι και σε εσένα χρόνια πολλά.
Γαρίδες; :)
(Για οικογένεια, να φτουρήσει!)
Δημοσίευση σχολίου