Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008

Πέρκα με λαχανικά στη γάστρα
















Το ψαράκι μαγειρεμένο στην γάστρα ή σε σκεύος σκεπαστό, παραμένει ζουμερό απορροφώντας όλα τα αρώματα από τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.


Υλικά:
• 1 κιλό πέρκα ή άλλο φιλέτο ψαριού
• 2-3 κρεμμύδια
• 2-3 πιπεριές
• 2 καρότα
• 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4-5 ντομάτες κόκκινες και σφικτές
• μισή κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι
• λεμόνι
• πιπέρι
• ρίγανη
• θυμάρι

Διαδικασία:
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Από πάνω βάζουμε με τη σειρά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια, τις πιπεριές επίσης σε φετάκια, τα καρότα τριμμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τελειώνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε στρογγυλές φέτες και με τις οποίες έχουμε καλύψει όλο το φαγητό. Πασπαλίζουμε πάνω από τις ντομάτες με ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό με 1 κούπα ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε στη γάστρα και το κρασί.Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά προηγουμένως, για 1 ώρα περίπου, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, ταιριάζουν πολύ ωραία.

Μία συνταγή από το http://hungryforhungry.blogspot.com/
Καλή επιτυχία
Posted by Picasa
Δημοσίευση σχολίου