Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Πέρκα με λαχανικά στη γάστρα
















Το ψαράκι μαγειρεμένο στην γάστρα ή σε σκεύος σκεπαστό, παραμένει ζουμερό απορροφώντας όλα τα αρώματα από τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.


Υλικά:
• 1 κιλό πέρκα ή άλλο φιλέτο ψαριού
• 2-3 κρεμμύδια
• 2-3 πιπεριές
• 2 καρότα
• 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4-5 ντομάτες κόκκινες και σφικτές
• μισή κούπα κόκκινο ξηρό κρασί
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι
• λεμόνι
• πιπέρι
• ρίγανη
• θυμάρι

Διαδικασία:
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι και τα τοποθετούμε στη γάστρα. Από πάνω βάζουμε με τη σειρά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια, τις πιπεριές επίσης σε φετάκια, τα καρότα τριμμένα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τελειώνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε στρογγυλές φέτες και με τις οποίες έχουμε καλύψει όλο το φαγητό. Πασπαλίζουμε πάνω από τις ντομάτες με ρίγανη και περιχύνουμε το φαγητό με 1 κούπα ελαιόλαδο. Τέλος προσθέτουμε στη γάστρα και το κρασί.Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε, σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά προηγουμένως, για 1 ώρα περίπου, πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας.Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και ελιές, ταιριάζουν πολύ ωραία.

Μία συνταγή από το http://hungryforhungry.blogspot.com/
Καλή επιτυχία
Posted by Picasa

6 σχόλια:

άλλη Αγγελική είπε...

Γεια σου Λάμπρο!

Το φαγητό είναι υπέροχο!
Το έφτιαξα με τόνο, πολύ λιγότερο λάδι (έτσι μαγειρεύω πάντα) και ελιές, που του πήγαιναν πολύ.

Νομίζω ότι έχω λύση στο πρόβλημά σου με τον πίνακα!

Πήγαινε στη βασική σελίδα του google και δες την κατηγορία "κείμενα και πίνακες". Εκεί μπορείς να φορτώσεις τον πίνακά σου και να τον κάνεις μόνο ορατό για άλλους (δηλ. να μην μπορούν να τον αλλάξουν). Κάλεσε κάποιον για να τον δει. Στο mail του θα πάει ένα link, που μετά μπορείς να το βάλεις σαν link μέσα στο blog σου.

Ελπίζω να δουλέψει! Καλή επιτυχία!

LAMBROS είπε...

ευχαριστώ πολυ αγγελική και για το σχολιό σου για την συνταγή αλλά και για την συμβουλή σου για το πίνακα. Ευτυχώς βρήκα λύση στο θέμα του πίνακα και τώρα πλέον είναι εντάξει. Επιπλέον πρόσθεσα και την Επιστημονική τους ονομασία.
Ευχαριστώ και πάλι
Λάμπρος

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λάμπρο σ' ευχαριστώ για την ανάρτηση, πάντα επιτυχίες σου εύχομαι:)

Δώρα είπε...

Λάμπρο γεια σου!!!
Μου αρέσει πολύ το blog σου και κυρίως οι συνταγές γιατί γενικά δε μαγειρεύω πολύ το ψάρι,εδώ όμως βρήκα πολλές προτάσεις.
Αυτές τις μέρες δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι μου,όταν ξανάρθει,θα τα πούμε αναλυτικότερα.

LAMBROS είπε...

Καλημέρα σε όλους !
Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σας λόγια και ελπίζω και εγώ να τα λέμε συχνά.Δώρα, σε ευχαριστώ πολυ και θα περιμένω νέα σου.
Λάμπρος

xsclean είπε...

Λατρεύω την περκα στο φούρνο .....ευχαριστώ!!!!!!