Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008

Φιλέτο Ξιφία με θυμάρι και μέλι



Υλικά:
• 4 φιλέτα Ξιφία
• 1 μελιτζάνα
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 1 πιπεριά κίτρινη
• 1 κολοκύθι
• 4 μεγάλα μανιτάρια (Πλευρώτους)
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 10 ντοματίνια
• 1 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένη
• 1 φλιτζάνα ξύδι μπαλσάμικο
• 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
• 1/2 φλιτζάνι θυμάρι
• Πιπέρι
• Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα λαχανικά και κόβετε στα τέσσερα τις πιπεριές και σε φέτες την μελιτζάνα και το κολοκύθι. Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά και προσθέτετε δυο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα και τα ψήνετε για 15 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε για άλλα 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα σέϊκερ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, το μέλι, το μπαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Με αυτό το dressing αλείφετε τα φιλέτα του Ξιφία και τα ψήνετε στην Γκριλιέρα (προτιμήστε κάρβουνα) 3-4 λεπτά για κάθε πλευρά. Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ψητά λαχανικά, το θυμάρι και το υπόλοιπο dressing και τα ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε σε μία πιατέλα τα λαχανικά και τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα του Ξιφία. Το πιάτο μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δημοσίευση σχολίου