Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Καλαμαράκια κρασάτα



Υλικά:
• 400 γραμμάρια Καλαμάρια
• 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 τομάτες ώριμες
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
• 3 με 4 μπαλάκια Μπαχάρι (ολόκληρο)
• Πιπέρι
• Αλάτι

Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες (τριμμένες εννοείτε), τον πελτέ και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι) και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά και είναι έτοιμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ...

  • Τα καλαμάρια αυτά είναι από το τελευταίο μου ταξίδι στην Κέρκυρα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ...
Δημοσίευση σχολίου