Υλικά:
• 400 γραμμάρια Καλαμάρια
• 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 2 τομάτες ώριμες
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
• 3 με 4 μπαλάκια Μπαχάρι (ολόκληρο)
• Πιπέρι
• Αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες (τριμμένες εννοείτε), τον πελτέ και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι) και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά και είναι έτοιμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ...
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας. Έπειτα, προσθέτουμε τα καλαμάρια μας και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες (τριμμένες εννοείτε), τον πελτέ και τα μπαχαρικά (μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι) και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά και είναι έτοιμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ...
- Τα καλαμάρια αυτά είναι από το τελευταίο μου ταξίδι στην Κέρκυρα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ...
16 σχόλια:
Να μπω μια φορά και να μην μου τρέχουν τα σάλια. Μια τέτοια παραλλαγή έφαγα στις Πετριές στην Εύβοια. Ο Θανάσης, ο ιδιοκτήτης απ’ το Τζιβαέρι, φτιάχνει καταπληκτικά πράγματα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Θόδωρα ... Όντως είναι καταπληκτική συνταγή !!!
Υπέροχο φίλε μα αν φας τις σουπιές με λιαστές ντομάτες που μας έκανε ο άνδρας της ΔΡΟΜΑΚΙ δεν έχεις φάει τίποτα!
εχεις δοκιμασει τα καλαμαρακια σε λευκή σαλτσα με κανελα,ποροκαλι και κρασι;...αλλη γευση...
Wellcome back Λάμπρο με τα ωραία σου. Το μπλογκ μου είναι: foodamentaltherapy.wordpress.com
κικιτρι
Καλημέρα Αχτίδα μου !
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ! Αν θέλεις στείλε μου την συνταγή να την δημοσιεύσω (ακόμα περιμένω αυτή που μου είχες πει ότι φτιάχνει ο άντρας σου) ...
Περιμένω
Καλημέρα Cook !
Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά μου ακούγοντε καταπληκτικά. Αν έχεις την συνταγή θα ήταν χαρά μου να την δημοσιεύσω ...
Ευχαριστώ
Καλημέρα Κικιτρι !
Ευχαριστώ για το blog. Θα σε επισκεφτώ σύντομα ...
Ασε τί επαθα.....μπήκα στο Θοδωρή και τον απεκαλεσα Λάμπρο!!!!!
Να παρει και να σηκώσει με το αλτσχάιμερ...έχει αρχισει και μου τη δίνει!!!!!χαχαχαχα!!!
Δε μου λες...σκληρα δε θα βγουν τα καλαμαρακια;;;
Καλημέρα Νανά !
Συμαβαίνουν αυτά ... Αν τα αφήσεις κανένα μισάωρο βγαίνουν μια χαρά. Προτίμησε να τα έχεις βάλει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1-2 μέρες έτσι ώστε να έχουν "σπάσει" οι ιστοί και να είναι πιό εύκολομαγείρευτα ... Περιμένω να μου πείς αν τα φτιάξεις, οκ;
Χάρηκα που άκουσα νέα σου ...
Άμα είσαι νέος και ωραίος όλοι θυμούνται το όνομα σου. Και ας τα αφήσει αυτά ότι δήθεν γέρασε και ξεχνάει. Έκτος και αν έχεις «λαδώσει» την Νανά με καλαμαράκια. Καλημέρα καλά είσαι; Χαθήκαμε.
Καλημέρα Θόδωρα !
Μπα, έχουμε να τα πούμε καιρό με την Νανά, αλλά σε τέτοιο λάδωμα ποιός θα έλεγε όχι ...
Ναί, όντως χαθήκαμε! Εδώ έχει πέσει αρκετή δουλειά και προσπαθώ να βρω λίγο ελεύθερο χρόνο ...
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!
μΑΜΑ ΜΙΑ!
ω ΜΟΝ ΝΤΙΈ!
Εισαι θεος...!!!!!
Καταπληκτικα και πεντανοστημα!
τα φιλια μου
Καλημέρα Faraona !
Τι κάνει η όμορφη Κέρκυρα; Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ...
Μιάμ μιαάμμμμ!!!
Καλά που έχω φάει..αλλιώς;;!!
Ωστε εκτός από ιχθυολόγος είσαι
κι ένας πολύ καλός σεφ! Μάλιστα!
Καλώς σε βρίσκω λοιπόν κι εγώ!
:)
Καλημέρα Μαργαρίτα και καλώς όρισες στην παρέα μας ! Ευχαριστώ πολυ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να τα λέμε συχνά ...
Δημοσίευση σχολίου