Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Καραβίδες γιουβέτσι με κομματάκια φέτας

Πρόκειται για την αγαπημένη μου συνταγή, μιας και περιέχει όλα τα αγαπημένα μου συστατικά μαζί, δηλαδή τα θαλασσινά (καραβίδες), τα ζυμαρικά (κριθαράκι) και το τυρί (φέτα). Την παρούσα συνταγή μου την έμαθε ένας συνάδελφος, σε ένα από τα ερευνητικά ταξίδια που είχαμε το 2006 στην περιοχή του Βόλου και συγκεκριμένα στο Τρίκερι (για όσους ξέρουν). Το πρόγραμμα είχε σαν θέμα την καταγραφή των αλιευτικών εργαλείων που αλιεύουν Καραβίδα στην χώρα μας. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε είχαμε σχεδόν καθημερινά την δυνατότητα να μαγειρεύουμε καραβίδες. Μια από τις συνταγές, η οποία και ξεχώρισε βέβαια, ήταν και οι Καραβίδες γιουβέτσι με κομματάκια φέτας. Ελπίζω να σας αρέσει, μιάς και είναι η αγαπημένη μου !!!




Υλικά

* 1 κιλό Καραβίδες
* 2 μεγάλες τριμμένες τομάτες
* 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
* 1 μεγάλα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 φλιτζανάκι του καφέ παρθένο ελαιόλαδο
* 300 γραμμάρια κριθαράκι
* 150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
* 4-5 μπαλίτσες από μπαχάρι (ολόκληρο όχι τριμμένο)
* Πιπέρι
* Αλάτι


Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα (αντικολλητική) βάζουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε καλά το κρεμμύδι. Έπειτα, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τον πελτέ και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφού πάρουν την βράση, τοποθετούμε τις καραβίδες μας μέσα και τις αφήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά , σε μεσαία φωτιά, να βράσουν. Προσθέτουμε το κριθαράκι μας μαζί με όσο νερό χρειάζεται, έτσι ώστε στο τέλος να μην χρειαστεί να "πετάξουμε" καθόλου ζουμί και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα κομματάκια φέτας και το "κατεβάζουμε" από την φωτιά. Το γεύμα μας είναι έτοιμο ... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ...


ΥΓ. Η συγκεκριμένη συνταγή θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος Ι Cook Greek (αρχές Δεκεμβρίου) στο αφιέρωμα που θα υπάρχει για τα blog μαγειρικής.
Δημοσίευση σχολίου