Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Σουπιές με αγριόχορτα (Cuttlefish with leaf vegetables)

Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο γνωστές (και από τις νοστιμότερες μπορώ να πω) που έχουν σχέση με την σουπιά. Η κύρια παραλλαγή της είναι με σπανάκι (αντί για αγριόχορτα), αλλά μιας και εμείς εδώ στην Κρήτη τα έχουμε σε αφθονία, τα χρησιμοποιούμε αντί για σπανάκι. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, νομίζω ότι τα αγριόχορτα "προσφέρουν" πολλά περισσότερα αρώματα (και γεύσεις) από ότι το σπανάκι (που τις περισσότερες φορές προέρχεται από καλλιέργεια) ... Ελπίζω να σας αρέσει ...













Υλικά
• 1 κιλό σουπιές
• 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 1 λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 700 γραμμάρια αγριόχορτα
• 4 κουταλιές της σούπας άνηθο
• 5 κρεμμύδια φρέσκα
• Ζάχαρη


Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και τα βουτάμε ανά είδος να ζεματιστούν για πέντε λεπτά. Τα βάζουμε όλα να στραγγίσουν και παίρνουμε μια κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο, για να σοτάρουμε τις σουπιές και μόλις μαλακώσουν λιγάκι, βάζουμε μέσα και τα αγριόχορτα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τον μάραθο, τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα κι αυτά, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό του λεμονιού και λίγη ζάχαρη, για να γλυκάνουμε το φαγητό μας, αφού τα χόρτα είναι αρκετά πικρά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 20 περίπου λεπτά.

Ingredients:
• 1 kilogram cuttle fish
• 2 tablespoons mint
• Salt
• Pepper
• Olive oil
• 1 lemon
• 1 garlic
• 700 grammars of leaf vegetables
• Sugar
• 4 tablespoons dill
• 5 green onions

Procedure
Boil the leaf vegetables in a cooking pan for 5 minutes and strain. Cook the cuttlefish with olive oil in a cooking pan until they become soft. Add the leaf vegetables, the finely green onions, garlic, fennel and mint, the lemon juice, salt, pepper and a bit of sugar. 20 minutes later it is ready to serve.
Δημοσίευση σχολίου