Υλικά :
• 1 κιλό Σουπιές
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 4 κουταλιές σούπας κρασί (λευκό)
• 1 κουταλιά σούπας αλάτι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους. Τις πλένετε και τις κόβετε σε κομμάτια αν είναι μεγάλες . Βάζετε στην άκρη 3-4 σακουλάκια μελάνι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους, χωρίς όμως να σας μαυρίσει. Ρίχνετε τις σουπιές και τις ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Έπειτα τις σβήνετε με το κρασί (λευκό). Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και ανακατεύετε. Τα σκεπάζετε με το καπάκι και το αφήνεται να σιγοψηθεί για 40-45 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα μελάνια, το αλάτι, το κρασί όπου και τα ανακατεύετε ζωηρά με ένα πιρούνι. Συνεχίζετε το ψήσιμο του φαγητού με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι σουπιές εντελώς και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
Ingredients:
• 1 Kilogram Cuttlefish
• 1 1/2 cup of olive-oil
• 1 big onion
• 2 tablespoon of white wine
• Salt
Procedure
Prepare the cuttlefish and cut in pieces. Put 3-4 bags with ink aside. Roast the onion with olive oil until it browns. Add the cuttlefish and the white wine. Then add 2 cups of water and cook for 45 minutes without uncovering. When ready add the bags with ink, the salt, the wine and stir quickly. Cook for 25 more minutes until the cuttlefish keep only the oil. It is ready to serve.
Ingredients:
• 1 Kilogram Cuttlefish
• 1 1/2 cup of olive-oil
• 1 big onion
• 2 tablespoon of white wine
• Salt
Procedure
Prepare the cuttlefish and cut in pieces. Put 3-4 bags with ink aside. Roast the onion with olive oil until it browns. Add the cuttlefish and the white wine. Then add 2 cups of water and cook for 45 minutes without uncovering. When ready add the bags with ink, the salt, the wine and stir quickly. Cook for 25 more minutes until the cuttlefish keep only the oil. It is ready to serve.
Καλη επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Good luck and good appetite !!!
6 σχόλια:
Λάμπρο γεια σου! Εδώ έχεις τον παράδεισο του ψαριού! Τυχερή η σύζυγος!! Έχεις κάποια συνταγή με μύδια; Έχω μερικά στην κατάψυξη χωρίς το κέλυφος...
Καλή σου μέρα!
Ο παράδεισος του ψαριού, καλά λες Betty:)
Πολύ νόστιμο Λάμπρο, το φαντάζομαι συνοδευόμενο και με μαύρες ταλιατέλες, σούπερ:)
Efxaristo poli gia ta kala sas logia. Afti ti stigmi eimai me to erevnitiko skafo Filia sto Kerkiraiko kolpo gia deigmatolipsies kai den mporo na exo tin dinatotita anartiseis kapoias sintagis Betty, alla sou iposxomai molis giriso piso (telos tou mina) na anartiso mia me midia apos mou zitises. Elena, me mavres taliateles ksero mia sintagi me garides tin opoia 8a anartiso episis otan giriso. Sto taksidi pou eimaste tora vlepeis perno polles idees ... :) X8es eixan er8ei kai apo tous neous fakelous tou Papaxela opou kai mas peiran sinentefksi (8a tin deiksei stis 3 Iouniou) gia tin iperaliefsi, ara 8a mporeite na me deite kai live :) Opos kai na exei 8a ta ksanapoume sintoma elpizo apo kapoio net-cafe.
Lambros
Για σου φίλε και καλό ταξίδι. Να περνάς καλά και όταν γυρίσεις βαλε ανάρτηση για την εκπομπή. Καλή εβδομάδα και καλή επιστροφή. ( Πως τα καταφέρνεις και κάθε φόρα όταν μπαίνω μου τρέχουν τα σάλια);.
Καλημέρα Τheo,
είμαι ακόμα Κέρκυρα (όπου και σας γράφω από net-cafe) και αναμένεται να επιστρέψω από Δευτέρα. Θα αναρτήσω κάποιες φωτογραφίες από το ταξίδι αν τα καταφέρω με ψάρια που πιάσαμε και τα έχω τραβήξει με το κινητό ενώ θα κάνω διαγωνισμό με δώρο ένα κρεμαστό με αληθινό δόντι καρχαρία που μου έδωσαν από το μουσείο θαλασσίων οργανισμών της Κέρκυρας. Σχετικά με αυτό θα σας γράψω νεότερα όταν επιστρέψω. Τα λέμε σύντομα,
Λάμπρος
Πολύ ωραία...εν αναμονή!
Δημοσίευση σχολίου