Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Επιτέλους πίσω !!!

Επιτέλους γύρισα !!!
Άλλο ένα ταξίδι έφτασε αίσιος στο τέλος του. Το συγκεκριμένο είχε πολλές ιδιαιτερότητες βεβαίως από τα αλλά αφού είχαμε την επίσκεψη, στο σκάφος που είμασταν (Ερευνητικό σκάφος Φιλία), από την εκπομπή του Παπαχελά νέοι φάκελοι. Το θέμα της εκπομπής είναι η υπεραλίευση στην χώρα μας και θα μεταδοθεί αύριο το βράδυ (11 νομίζω) στο ΣΚΑΪ.
Επίσης επισκέφθηκα του μουσείου θαλάσσης που βρίσκεται στη Κέρκυρα και πιο συγκεκριμένα στις Μπενίτσες (όπου και έμενα). Ήταν πάρα πολύ ωραίο και πρωτότυπο μιας και δεν υπάρχει ανάλογό του στη χώρα μας. Από τη συγκεκριμένη επίσκεψη παρέλαβα ένα κρεμαστό με αληθινό δόντι καρχαρία το οποίο και προτίθεμαι να το δώσω σε κάποιο από εσάς. Εδώ όμως θέλω την βοήθειά σας για τον τρόπο με τον οποίο θα το δώσω. Σκεφτόμουν να βάλω κάτι σε διαγωνισμό ή κουίζ αλλά δεν έχω καταλήξει σε τι. Αν θέλετε σας παρακαλώ στείλτε μου τις ιδέες σας και τις απόψεις σας έτσι ώστε να καταλήξω.
Σας στέλνω επίσης κάποιες φωτογραφίες από το ταξίδι με Κυνηγόψαρα, Ξιφίεςκαι ένα τεράστιο Λυθρίνι (3800 γρ.).


Περιμένω τις απόψεις σας,
Λάμπρος



Posted by Picasa

14 σχόλια:

LAMBROS είπε...

Σκέφτομαι να βάλω ένα διαγωνισμό με διάφορες φωτογραφίες ψαριών και να σας ζητάω να μου βρείτε ποιά είναι. Δεν ακούγεται ενδιαφέρων; Αυτός που θα απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις θα κερδίσει. Λοιπόν, τι λέτε;

Λάμπρος

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λάμπρο πρέπει να ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εξόρμησή σου!
Οι φωτογραφίες εκπληκτικές!!
Κάποτε σε κάποιο νησί (δεν θυμάμαι ποιο) που κάναμε διακοπές, ξεφόρτωσαν οι ψαράδες περίπου 150 ξιφίες, ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσω, τόσο πολλοί ξιφίες μαζεμένοι.
Τώρα για τον διαγωνισμό, είμαι χαμένη από χέρι χα χα χα Αντε να αναγνωρίσω τον ξιφία και κανένα μπαρμπούνι;-)
Πάντως σαν ιδέα είναι πραγματικά πολύ καλή, προχώρα την!

(ΥΓ. Την λεκτική επαλήθευση την χρειάζεσαι??)

LAMBROS είπε...

Καλημέρα και από εδώ Έλενα,
τι εννοείς με τον όρο ''λεκτική επαλήθευσή''; Όντως το ταξίδι ήταν συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν είδες χθες του φακέλους στο Σκάϊ που είχε το σχετικό ρεπορτάζ (είμουν και εγώ μέσα);

Λάμπρος

ΕΛΕΝΑ είπε...

Λάμπρο μου δεν πρόλαβα καθόλου να δω τηλεόραση εχθές, είμαι σε φάση εξετάσεων του γιου μου και ταυτόχρονα τρέχω με τα Ποσειδώνια, μια ναυτική εκδήλωση που γίνεται κάθε 2 χρόνια (σίγουρα θα την ξέρεις)
Λεκτική επαλήθευση εννοώ το ότι για να δημοσιευτεί το σχόλιό μου, πρέπει να πληκτρολογήσω κάποιους χαρακτήρες, αλλιώς δεν δημοσιεύεται. Εξυπηρετεί κάτι αυτό?? Σίγουρα υπάρχει τρόπος αφαίρεσης από το template του blog σου, εκτός αν την χρειάζεσαι.

LAMBROS είπε...

Έλενα για να είμαι ειλικρινής δεν το ήξερα αυτό αλλά έψαξα, το βρήκα και το έβγαλα. Ευχαριστώ για την παρατήρηση, όσο για την εκπομπή θα την έχει δικτυακά στο site του Σκάϊ ή στο site των Φακέλων (www.folders.gr) σύντομα.

Ευχαριστώ και πάλι,
Λάμπρος

ΕΛΕΝΑ είπε...

Α, ωραία!! Ενημέρωσέ μας πότε θα είναι να σε καμαρώσουμε:)
Eυχαριστώ και για την λεκτική επαλήθευση!

LAMBROS είπε...

Πριν λίγο ανεβάσαν το βίντεο στο site του skai. Το url είναι http://www.skai.gr/master_avod.php?id=83725 . Πιστεύω οτι είναι πολυ καλό ρεπορτάζ και διαφωτιστηκότατο. Καλή παρακολούθηση.
Λάμπρος

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλώς όρισες πίσω. Ωραία η Ιδέα για τον Διαγωνισμό. Σου στέλνω email για λεπτομέρειες.

Gianni είπε...

Πραγματικά καλό το ρεπορτάζ και ειδικά οι εικόνες του βυθού...
Αυτές οι αυλακιές από τις "πόρτες" συγκλονίζουν.

LAMBROS είπε...

Καλημέρα Γιάννη,
όντως το ρεπορτάζ ήταν πολυ ενδιαφέρων και κατατοπιστικό για την κατάσταση της θάλασσας και της αλιείας στην Ελλάδα. Περιμένω να μου πείτε και ιδέες για το διαγωνισμό που πρότεινα να ξεκινήσω.
Ευχαριστώ για το post και καλώς όρισες στην παρέα μας.
Λάμπρος

Sideras είπε...

Μετά από ενημέρωση από τον κύριο κηπουρό- Theogr ,ότι κάτι παίζει με διαγωνισμό σε επισκέφτηκα.. Ώστε φαφούτη τον αφήσατε τον καρχαρία!! Για το διαγωνισμό θα ήταν καλό να ήταν μόνο για ψάρια της μεσογείου πιστεύω ,έτσι να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε από τα εισαγόμενα . Από την άλλη το ενδεχόμενο για μαλάκια και κοράλλια, ακούγεται ενδιαφέρον. Θα μπορούσα να φανταστώ ένα ποστ σου γεμάτο με εικόνες ψαριών με διάφορα χρώματα ,θα ήταν χαρά οφθαλμού. Η ένα μικρό κουίζ να βρούμε το καλαμάρι από μια φώτο γεμάτη σουπιές, θέλει φωτομοντάζ φυσικά αυτό : ).
Έχω μια ερώτηση σαν μη ειδικός στις καταδύσεις .Αυτό το ψαρί στην 2 φωτογραφία, κυνηγόψαρο ,πόσο ανοικτά δηλαδή σε βάθος το πιάσατε αν γνωρίζεις;

Καλή σου μέρα ψαρά!

LAMBROS είπε...

Καλημέρα Sidera,
καλώς όρισες και εσύ στην παρέα μας. Ο διαγωνισμός ο οποίος έχει προαναγγείλει θα ξεκινήσει τη Τρίτη 10 Ιουνίου και θα έχει φωτογραφίες ψαριών με επιλογές.
Όσο για την ερώτηση σου, ο Κυνηγός (Coryphaena hippurus) είναι αφρόψαρο (ψάρι που ζει στον αφρό) και ψαρεύεται με παραγάδια αφρού. Τα ψάρια αυτά βρίσκονται κυρίως στα ανοικτά (το συγκεκριμένο 7 μίλια από την ακτή) και σε μεγάλα βάθη (το συγκεκριμένο 70 μέτρα). Οτιδήποτε άλλη απορία έχεις μπορείς να με ρωτήσεις πάντως και βέβαια σε περιμένω για να συμμετάσχεις και στον διαγωνισμό τη Τρίτη,
Λάμπρος

Theogr ο κηπουρός είπε...

Τσακάλι έγινες φίλε. Μόνο σβήσε το ένα σχόλιο αν θες. Μάλλον το πάτησες 2 φορές.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Είδα το ρεπορτάζ και έμεινα έκπληκτος. Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο.