Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Ριζότο με καλαμαράκι

 















Υλικά για 4 άτομα
• 400 γρ. φρέσκα καλαμαράκια σε ροδέλες
• 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
• 3 - 4 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
• 2 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
• 100 γρ. κονκασέ
• μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 ποτήρια λευκό κρασί
• 8 κουταλιές ελαιόλαδο
• 6 φλιτζάνια ζωμό ψαριού ή κότας
• αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία:
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο και τα καλαμαράκια. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό και το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20 λεπτά.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια: