Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Αστακομακαρονάδα




















Υλικά
• 2 αστακούς
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 100 γραμ. μακαρόνια ανά μερίδα
• 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτα
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• αλάτι χοντρό
• πιπέρι

Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε τους αστακούς. Πρώτα αφαιρούμε τις κεραίες, έπειτα το καύκαλο του κεφαλιού, και μετά κόβουμε την ουρά σε κομμάτια. Βάζουμε τους αστακούς στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Τους τσιγαρίζουμε καλά, ώσπου να αλλάξουν χρώμα. Στη συνέχεια, σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Προσθέτουμε νερό, για να βράσει και τον πελτέ ντομάτας. Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Η αστακομακαρονάδα είναι έτοιμη, μόλις βράσουν τα μακαρόνια και τραβήξουν τα ζουμιά της.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια: