Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Ροφός με φινόκιο και σελινόριζα

 












Υλικά για 4 άτομα
• 2 φινόκια κομμένα σε κύβους
• 2 σελινόριζες κομμένες σε κύβους
• 1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
• 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
• 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε ροδέλες
• 1 ροφός ενός κιλού κομμένο σε φέτες
• 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
• 2 αυγά
• χυμός δύο λεμονιών
• ελαιόλαδο, λίγο άνηθο

Διαδικασία:
Μαρινάρουμε το ψάρι με το κρασί και το ελαιόλαδο για μία ώρα. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, βάζουμε από πάνω το ψάρι, αλατίζουμε και το βράζουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Αυγοκόβουμε το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και τα αυγά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια: