Yλικά για 4 άτομα
• ½ κιλού φιλέτα γλώσσας
• ½ κιλού γαρίδες
• 125 γρ. καβουροποδαράκια κατεψυγμένα ή καραβιδόψιχα ή ψίχα αστακού
• 1 κούπα νερό
• ½ κούπας λευκό ξηρό κρασί
• 1 μικρό κρεμμυδάκι σε φετάκια
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 3 κουταλιές αλεύρι
• ½ κούπας κρέμα γάλακτος
• αλάτι
• πιπέρι
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 κουταλιές επιπλέον βούτυρο
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
• ½ κούπας τριμμένη γλυκιά κεφαλογραβιέρα
• 12 κρέπες
Διαδικασία
Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, το κρασί, το κρεμμύδι και τα κεφάλια από τις γαρίδες να σιγοβράσουν 20 περίπου λεπτά, ώσπου να μείνει 1 κούπα ζουμί. Στραγγίστε και κρατήστε το ζουμί.Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το αλεύρι για 1'. Ρίξτε το ζουμί κι ανακατέψτε τη σάλτσα επάνω στη φωτια, ώσπου να πήξει. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε λίγο ακόμη επάνω στη φωτιά, ώσπου να επιτύχετε μια πηχτή σάλτσα.Σε χωριστή κατσαρόλα βάλτε το επιπλέον βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα θαλασσινά κι ανακατέψτε επάνω σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ανακατέψτε τα θαλασσινά με τη σάλτσα και μοιράστε τη γέμιση στο κέντρο κάθε κρέπας. Διπλώστε τις άκρες επάνω και στερεώστε με οδοντογλυφίδες στις οποίες έχετε περάσει ένα μανιταράκι κι ένα κομματάκι από κατεψυγμένο καβουροποδαράκι.Αραδιάστε τις κρέπες σε πυρίμαχη πιατέλα με την οποία και θα τις σερβίρετε. Ανακατέψτε το μαϊντανό με τη φρυγανιά και το τυρί σ' ένα μπολ και πασπαλίστε με το μίγμα τις κρέπες. Στο στάδιο αυτό φυλάξτε τις στο ψυγείο. Για να τις σερβίρετε ζεστάνετέ τις σε δυνατό φούρνο 10-15'. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με αστακό ή να παραλείψετε τις γλώσσες και ν' αυξήσετε την ποσότητα των καβουριών ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια άλλη ποικιλία θαλασσινών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου