Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008

Μπακαλιάρος με ρεβιθιά

Υλικά για 4 άτομα
• 800 γραμ. μπακαλιάρο
• 1/2 κιλό ρεβίθια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1/2 ποτήρι λάδι
• 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
• πιπέρι


Διαδικασία
Το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τον μπακαλιάρο σε μια λεκάνη με νερό για να τα λευκάνουμε. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Την επομένη τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα ρεβίθια και νερό όσο ακριβώς χρειάζεται να τα σκεπάσει και τα βράζουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις ντομάτες και τα βράζουμε άλλη μισή ώρα. Όταν είναι σχεδόν ψημένα τα ρεβίθια ρίχνουμε στο τσικάλι και τον μπακαλιάρο καθώς και λίγο πιπέρι.
Μπορούμε αντί για ντομάτα να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο αλευρολέμονο λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Το φαγητό αυτό το ψήνουνε στο Ρέθυμνο
στο πανηγύρι του Αγίου Ελευθερίου (15 Δεκεμβρίου)
Δημοσίευση σχολίου