Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008

Ξιφίας ψητός με κολοκυθάκια και μανιτάρια
















Υλικά
• 2 φιλέτα ξιφία
• 500 γραμ. τρυφερά κολοκυθάκια
• 400 γραμ. άγρια μανιτάρια
• 1 κούπας κρασί
• 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
• 1 κούπα ελαιόλαδο
• 1/3 κούπας ξίδι
• 1 κουτ. σούπας μέλι
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Διαδικασία
Αρχικά πλένουμε στραγγίζουμε και αλατίζουμε τον ξιφία. Το μαρινάρουμε σε ένα μπολ με κρασί και κόλιανδρο για δύο με τρεις ώρες.
Έπειτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πλατιά κομμάτια και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Τα αλατίζουμε και τα αλείφουμε με λάδι για να τα ψήσουμε. Ετοιμάζουμε μια σχάρα αλείφοντάς την με ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά. Ψήνουμε τον ξιφία, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια προσεκτικά και από τις δύο μεριές. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι, το ξίδι και την ρίγανη. Αφού σερβίρουμε τον σκιφία τον περιχύνουμε με την σάλτσα.


Συνταγή από το www.tear.gr
Posted by Picasa