Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Αρωματικό χταπόδι

 













Υλικά για 4 άτομα
• 1 φρέσκο χταπόδι περίπου ενός κιλού
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 κρασοπότηρο ξίδι
• ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια σιναπόσπορος
• 2 κουταλάκια μαραθόσπορος
• 2 κουταλάκια σπόρος γλυκάνισου
• θυμάρι
• 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
• 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Διαδικασία:
Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ένα φλιτζανάκι νερό και το ξίδι, χωρίς αλάτι. Το βγάζουμε όταν έχει βράσει, χωρίς όμως να το αφήσουμε να λειώσει. Το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να μαριναριστεί και το τρώμε κρύο. Μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε και από την προηγουμένη και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια: