Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Λεμονάτα Πετρόψαρα


 Παραδοσιακή συνταγή από την Αλόννησο (Τασία Μαλαματένια)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό διάφορα πετρόψαρα (χάνοι, πέρκες, σκορπινάκια, σκάροι και ότι άλλο βρείτε)
  • Σέλινο αρκετό
  • 2 Ντομάτες
  • Κρεμμύδια (2 μεσαία)
  • 3 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε ροδέλες)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα μπόλικο σέλινο και τις ροδέλες πράσινης πιπεριάς. Από πάνω στρώνουμε τα καθαρισμένα και αλατισμένα ψάρια. Μετά φέτες ντομάτας, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι (όσο θέλουμε). Βάζουμε λίγο νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια) και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: