Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ψαρόσουπα από το Τρίκερι

Παραδοσιακή συνταγή από το Τρίκερι (Ζαχαράκης Στάθης)


ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά ψάρια (μπακαλιαράκια, πέρκες, χάνους, κοκοβιούς, σμέρνα, σκόρπαινες, σαλουβάρδους αλλά ακόμη και σφυρίδα και συναγρίδα)
  • 3 πατάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
  • 2 πιπεριές
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα σέλινο
  • Θαλασσινό νερό (αν είμαστε κοντά σε θάλασσα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Βάζουμε στην κατσαρόλα (με το νερό) τα κρεμμύδια, τις πατάτες, την πιπεριά, τα φύλλα από το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδφο και λίγο θαλασσινό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 45 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά. Συνήθως βγάζουμε τα ψάρια και στο ζουμί ρίχνουμε ρύζι ή μανέστρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: