Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Μαρινάτα Ψάρια

Παραδοσιακή συνταγή από την Αλόννησο (Κατίνα Θεοδώρου)

Η Μαρινάτα είναι μια μέθοδος την οποία χρησιμοποιούμε για να αλλάξει η γεύση των τηγανιτών ψαριών (μπαρμπούνια, λυθρίνια, μελανούρια ή μεγάλες γόπες) αλλά και για να διατηρηθούν έως και μια εβδομάδα ακόμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανίζουμε τα ψάρια που θέλουμε να μαρινάρουμε. Στο λάδι που τηγανίσαμε σοτάρουμε σκόρδο και το σβήνουμε με ξύδι. Μετά προσθέτουμε ντομάτα πελτέ και αρκετό νερό. Αφού δέσει η σάλτσα ρίχνουμε δεντρολίβανο και τα ψάρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: