Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Κακαβιά Καλύμνου

Παραδοσιακή συνταγή από τη Κάλυμνο (Νίκος Μακρύλος)




ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλό ψάρια (χάνους, χριστόψαρα, σκόρπαινες, δράκαινες, σαλουβάρδους, πέρκες κλπ)
  • 3 πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένα)
  • 3 καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα σέλινο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο. Από πάνω τοποθετούμε τα πλυμένα και αλατισμένα ψάρια και λίγο νερό (ίσα ίσα να σκεπάσει τα ψάρια). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα αφήσουμε να σιγοβράσουν (με κλειστό καπάκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: