Παραδοσιακή συνταγή από την Κάλυμνο (Καλλιόπη Μαύρου)
Η Σύβραση είναι μια μέθοδος την οποία χρησιμοποιούμε για να αλλάξει η γεύση των τηγανιτών ψαριών (μπαρμπούνια, λυθρίνια, μελανούρια ή μεγάλες γόπες) που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα. Τα ψάρια με αυτό τον τρόπο δεν αλλοιώνονται εύκολα και διατηρούνται για πολλές ημέρες ακόμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και δυο κουταλιές τις σούπας αλεύρι και το ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα (είτε τριμμένη είτε μια κουταλιά τοματοπολτό), δυο κουταλιές ξύδι και αλάτι. Όταν βράσει η σάλτσα βάζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου