Παραδοσιακή συνταγή από την Κάλυμνο (Καλλιόπη Μαύρου)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αθερίνα
- 2 κρεμμύδια μέτρια (κομμένα ροδέλες)
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την αθερίνα, την αλατίζουμε και την αλευρώνουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι, που έχει κάψει το λάδι, την αθερίνα μαζί με τα κρεμμύδια. Αφού τηγανιστούν από την μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε το τηγάνι σε ένα καπάκι κατσαρόλας και γυρνάμε την αθερίνα από την άλλη πλευρά για να τηγανιστεί. Ενώνονται όλα μαζί (αθερίνα και κρεμμύδι) και γίνονται σαν πίτα !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου