Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Πλακί Αλοννήσου

Παραδοσιακή συνταγή από την Αλόννησο (Κατίνα Θεοδώρου)




ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλό ψάρια (γόπες, σάλπες, μελανούρια, μουγγρί, σμέρνα ή ότι άλλο προτιμούμε)
  • 1 κιλό κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα δάφνης
  • Μαϊντανό
  • Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας. Προσθέτουμε ντομάτα (πελτέ), μπόλικο μαϊντανό, τη δάφνη, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια στα οποία έχουμε γεμίσει την κοιλιά τους με μείγμα από τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: