Παραδοσιακή συνταγή από την Αλόννησο (Τασία Μαλαματένια)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μα|ϊντανο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 κιλό διάφορα χόρτα (καφκαλίθρες, σέσκουλα, σπανάκι, ζωχιες, ραδίκια κτλ.)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τη σουπιά με το ξερό κρεμμύδι και αφού ροδίσει τη σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει για λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα χόρτα πλυμένα με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου