Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ψάρι πλακί από το Τρίκερι

Παραδοσιακή συνταγή από το Τρίκερι (Βικτωρία Σπανοδήμου)





ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό ψάρια (γόπες, σάλπες, μελανούρια, μουγγρί, σμέρνα ή ότι άλλο προτιμούμε)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 κιλό ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα αφήνουμε στο ταψί 30 λεπτά για να ψηθούν. Έπειτα βάζουμε τα ψάρια και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: