Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ψαρόσουπα από τη Νέα Πέραμο (Καβάλας)

Παραδοσιακή συνταγή από τη Νέα Πέραμο Καβάλας (Γιώργος Τάσσης)



ΥΛΙΚΑ
  • 1 1/2 κιλό ψάρια (δράκαινες, χριστόψαρα, σκόρπαινες, φανάρι κλπ)
  • 3 πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένα)
  • 3 καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα σέλινο
  • Μαϊντανό
  • Σκόρδο
  • Καυτή πιπεριά 
  • Χυμό ενός λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Βράζουμε τα ψάρια. Αφού βράσουν σουρώνουμε το ζουμί και μέσα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τα ψάρια καθαρισμένα από τα αγκάθια τους και συνεχίζουμε το βράσιμο της σούπας. Αφού βράσει προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: