Παραδοσιακή συνταγή από το Τρίκερι (Μαρία Μπεντεβίνου)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γόπες
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε τις γόπες. Τα αφήνουμε περίπου 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε νερό. Αφού πάρουν μία βράση προσθέτουμε το ρύζι. Το ψήνουμε στο φούρνο, χωρίς να το ανακατέψουμε για να μη λιώσει, ώσπου να γίνει σαν πίτα. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου